¨

Mor og datter efter brand i etageejendom - Vi har mistet alt

01:32

Video: Toke Grøndal - TV2 ØST

En voldsom brand brød ud i en etageejendom i centrum af Præstø lørdag aften. En mor og hendes datter og søn har mistet alt, hvad de ejer.

Hvad der skulle have været en afslappende lørdag aften på sofaen, blev pludselig til et mareridt for beboerne i en ejendom i Præstø.

For lørdag aften omkring kl. 20.00 opstod der en voldsom brand i etageejendommen på Adelgade i centrum af Præstø.

I én af lejlighederne havde Margit Andersen og hendes datter 22-årige datter, Cecilie Andersen, ellers lige gjort klar til en hyggelig filmaften, da de pludselig hører et brag.

- Jeg tror, det er én, der står og banker på hoveddøren, så jeg løber ud for at se, hvad der sker. Men der er ikke nogen, og hunden løber frem og tilbage i lejligheden, siger Margit Andersen.

Ud over taget, ser jeg en mand i strømpesokker i panik, der løber hen over taget og prøver at hoppe ned

Margit Andersen fra Præstø

- På vej tilbage går jeg igennem køkkenet og ud over taget, ser jeg en mand i strømpesokker i panik, der løber hen over taget og prøver at hoppe ned.

Der kom sort røg ud af lejligheden

Det går hurtigt op for Margit Andersen, at der foregår noget helt usædvanligt. Derfor går hun ud på tagterrassen for at blive klogere på, hvad der foregår.

- Der kommer sort røg ud fra lejligheden, og oppe på taget er der et tagvindue, hvor der står en mand og er total i panik. Der kommer også røg ud fra vinduet, og så prøver han at kravle ud ad vinduet og får fat i tagrenden og prøver at kravle ned. Jeg tænker, det går ikke det der. Han hopper så ned på vores tagterrasse, og vi får ham guidet ud af vores lejlighed, siger Margit Andersen.

Artiklen fortsætter under billedet.

Nede fra gaden kunne Margit Andersen og hendes datter Cecilie Andersen se, at der kom røg ud nede for enden af bygningen. Foto: Per Rasmussen

Og der går det op for hende, at nu skal det gå stærkt. Rigtig stærkt.

- Jeg råber til Cecilie ”få fat i hunden” - vi skal bare ud nu. Så løber jeg op til overboen, for der var ingen reaktion fra dem, så jeg bankede helt vildt på døren. Søsteren kommer så ud og spørger, hvad der sker. Jeg siger til dem ”I skal bare ud af lejligheden nu, for der er brand”.

Har mistet alt: Familiebilleder og arvestykker

Da Margit Andersen og hendes datter kommer ned på gaden, kan de se, at der er flere udrykningskøretøjer, og at der kommer røg ud nede for enden af bygningen.

Vi har mistet alt. Den materielle historik, vi har. Alt det børnene har lavet igennem deres liv, familiebilleder, arvestykker

Margit Andersen fra Præstø

- Vi har mistet alt. Den materielle historik, vi har. Alt det børnene har lavet igennem deres liv, familiebilleder, arvestykker. Ting vi har arvet og ting, vi har været fælles om at skabe. Det er jo alt, siger Margit Andersen.

Artiklen fortsætter under billedet.

Ifølge Sydsjælland og Lolland-falsters politi opstod branden fra noget fritureolie.  Foto: Per Rasmusssen

Margit Andersens ældste barn bor i Faxe Ladeplads. Lørdag aften kunne hun se røgen fra stranden.

Ifølge Sydsjælland og Lolland-falsters politi opstod branden fra noget fritureolie. 

Brandvæsenets slukningsarbejdet forsatte ud på natten, og søndag formiddag var brandvæsenet igen til stede for at foretage en efterslukning

Opsagde sin indboforsikring sidste år

Familien Andersen, der også rummer en 20-årig søn, har siden lørdag boet spredt rundt hos venner og bekendte.

Vi havde indboforsikring indtil sidste år, hvor vi blev nødt til at vælge den fra, fordi vi ikke havde råd til det

Margit Andersen fra Præstø

Margit Andersen valgte sidste år at opsige sin indboforsikring og kan derfor ikke få erstatning

- Vi har haft det økonomisk hårdt. Vi havde indboforsikring indtil sidste år, hvor vi blev nødt til at vælge den fra, fordi vi ikke havde råd til det. Det er jo altid en prioritering, om der skal mad på bordet, eller om man skal have en forsikring, siger hun.

Lokal tøjmand donerer tøj til dem, der har mistet

Branden i Adelgade har fået lokale præstøborgere til at donere tøj, sko og håndklæder og meget mere til beboerne.

En af dem er indehaveren af herretøjsforretningen få hundrede meter fra den udbrændte ejendom.

Jeg er virkelig stolt af at være Præstø-borger, og at vi alle sammen står sammen

Alex Dehghani, indehaver af Din Tøjmand - Engelbredt.

- Jeg har fundet noget strik, sweatshirts, underbukser, sko, cowboybukser og en masse t-shirts. Når de kommer ind i butikken, snakker jeg med dem om, hvad de ellers mangler, og så skal jeg nok hjælpe dem, siger Alex Dehghani, indehaver af Din Tøjmand - Engelbredt.

Artiklen fortsætter under billedet.

Alex Dehghani, der er indehaver af Din Tøjmand - Engelbredt, har valgt at donere tøj til dem, der har mistet deres ejendele i branden. Foto: Toke Grøndal - TV2 ØST

Og det er han absolut ikke alene om. Der er nemlig flere borgere i Præstø, der har meldt sig i koret af hjælpere.

- Jeg er virkelig stolt af at være Præstø-borger, og at vi alle sammen står sammen. Jeg har været inde på siden og set at folk tilbyder alt det, de kan. Såvel som kontanter og alt muligt. Så jeg er virkelig glad for at alle står sammen i Præstø.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App