¨

Mor med to børn slap mirakuløst ud af brændende bygning - flere beboere kan ikke vende hjem

Foto: Per Rasmussen

Flere personer blev evakueret under en voldsom brand i det centrale Præstø. Søndag efterslukker brandvæsnet stadig på stedet.

Flere personer er blevet hjemløse, efter en voldsom brand lørdag aften brød ud i en etageejendom i det centrale Præstø.

Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

To af lejlighederne på første sal er totalt udbrændt

Søren Østervig, vagtchef ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Branden opstod klokken 19.57 i en ejendom på Adelgade, hvor der både er flere lejligheder og butikker i bygningen.

Røgen kunne ses på 15 kilometers afstand, og branden var så voldsom, at politiet måtte evakuere beboerne i ejendommen samt beboerne i naboejendommen.

Artiklen fortsætter under billedet.

  Foto: Per Rasmussen

  Foto: Per Rasmussen

En mor og hendes to børn lå og sov i bygningen, hvor branden var opstået. De havde ikke opdaget flammerne, før morens søster kom og vækkede dem, så de kunne komme ud af den brændende bygning.

Familien har desuden tre katte, som de frygtede havde mistet livet i flammerne. En af kattene kom dog ud i livet. Familien ved ikke, hvor de to andre katter er.

Artiklen fortsætter under billedet.

  Foto: Per Rasmussen

Mens brandfolkene kæmpede med at slukke flammerne, var flere personer samlet ude foran den brændende bygning. Flere var chokeret, og tre polske mænd fortalte, at de har mistet alle deres ejendele i branden.

Flere skal genhuses

Ingen personer kom alvorligt til skade, en person blev dog efterfølgende sent til tjek for røgforgiftning på Nykøbing Falster Sygehus.

- Vi havde afspærret noget Adelgade, og branden blussede faktisk op igen, da man havde slukket det, siger Søren Østervig, vagtchef ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Artiklen fortsætter under billedet.

  Foto: Per Rasmussen

Det skete cirka klokken 22.06. Efter brandvæsnet havde slukket flammerne, kunne de sammen med politiet forlade stedet klokken 01.38.

Men søndag formiddag var Adelgade dog stadig spærret af, fordi brandvæsnet igen skulle efterslukke på stedet. Afspærringen er nu ophævet igen, oplyser politiet på Twitter.

Artiklen fortsætter under billedet.

  Foto: Per Rasmussen

- Nogle af lejlighederne er ubeboelige, så der skal sørges for genhusning til nogle af beboerne. Jeg ved dog ikke, hvor mange det drejer sig om, siger Søren Østervig.

Store vandskader

- Branden er angiveligt startet i noget fritureolie, hvorefter den breder sig til tagkonstruktionen, og der sker en opblusning, siger Søren Østervig.

- To af lejlighederne på første sal er totalt udbrændt. Der er desuden røg- og vandskader i butikken nedenunder, tilføjer han.

Politiets teknikere skal nu undersøge, hvordan branden er opstået.

  Foto: Per Rasmussen

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App