¨

Voldsom brand i ejendom blussede op - flere beboere er hjemløse

00:33

Røgen kunne lørdag ses på 15 kilometers afstand, og branden var så voldsom, at politiet måtte evakuere beboerne i ejendommen samt beboerne i naboejendommen.

Flere personer blev evakueret under en voldsom brand i det centrale Præstø. Mandag blussede branden op igen.

Flere personer er blevet hjemløse, efter en voldsom brand lørdag aften brød ud i en etageejendom i det centrale Præstø.

Branden opstod klokken 19.57 i en ejendom på Adelgade, der huser både lejligheder og butikker.

To af lejlighederne på første sal er totalt udbrændt

Søren Østervig, vagtchef ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Røgen kunne ses på 15 kilometers afstand, og branden var så voldsom, at politiet måtte evakuere beboerne i ejendommen samt beboerne i naboejendommen.

Brandfolk fra Midt- og Sydsjællands Brand & Redning kæmpede længe med at slukke ilden, men tidligt mandag morgen blussende branden op igen, oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

- Branden er blusset lidt op igen. Det var en person, som bor over for bygningen, der slog alarm, fordi han kunne se røg og små flammer på brandstedet, hvor der er fuldstændig udbrændt, siger Lars Denholt, vagtchef ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Artiklen fortsætter under billedet.

Branden opstod klokken 19.57 i en ejendom på Adelgade, der huser både lejligheder og butikker. På billedet ses brandvæsnet i aktion lørdag aften. Foto: Per Rasmussen

Derfor rykkede brandvæsnet straks ud til stedet.

- Brandvæsnet afspærrede kortvarigt dele af Adelgade, så de kunne komme rundt med deres slukningskøretøjer. Men det er ikke noget, som politiet har været ude til. Det er ren efterslukning, siger Lars Denholt.

Kort før klokken 06.00 var branden slukket igen. Ingen personer blev i forbindelse med efterslukningen evakueret, og heller ingen personer kom ifølge politiet til skade.

Flere skal genhuses

Søndag formiddag var Adelgade ligeledes spærret af, fordi brandvæsnet skulle efterslukke på stedet.

- Nogle af lejlighederne er ubeboelige, så der skal sørges for genhusning til nogle af beboerne. Jeg ved dog ikke, hvor mange det drejer sig om.

- Branden er angiveligt startet i noget fritureolie, hvorefter den breder sig til tagkonstruktionen, og der sker en opblusning, fortalte politiets vagtchef Søren Østervig søndag.

Artiklen fortsætter under billedet.

Mor med to børn slap mirakuløst ud af brændende bygning. Foto: Per Rasmussen

- To af lejlighederne på første sal er totalt udbrændt. Der er desuden røg- og vandskader i butikken nedenunder, tilføjede han.

Nu skal politiets efterforskere forsøger at klarlægge brandårsagen.

Mor og to børn reddet ud

En mor og hendes to børn lå og sov i bygningen, hvor branden var opstået. De havde ikke opdaget flammerne, før morens søster kom og vækkede dem, så de kunne komme ud af den brændende bygning.

Familien har desuden tre katte, som de frygtede havde mistet livet i flammerne. En af kattene kom dog ud i live. Familien ved ikke, hvor de to andre katter er.

Ovenpå genbrugsbutikken i Adelgade 31 gik branden ud over endnu en lejlighed, hvor en mor og to børn nu har mistet alt. Margit Fog Andersen siger til TV2 ØST, at hun og to børn og en hund nu bor spredt rundt omkring hos venner og bekendte, fordi de ikke har noget sted at bo. 

Artiklen fortsætter under billedet.

  Foto: Per Rasmussen

Mens brandfolkene kæmpede lørdag med at slukke flammerne, var flere personer samlet ude foran den brændende bygning. Flere var chokeret, og tre polske mænd fortalte, at de har mistet alle deres ejendele i branden.

Ingen personer kom alvorligt til skade ved branden. Men en 30-årig mand blev dog sendt til tjek for røgforgiftning på Nykøbing Falster Sygehus.

Tre polske mænd fortalte, at de har mistet alle deres ejendele i branden. Foto: Per Rasmussen

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App