Det vælter ind med donationer til sorgramt familie i Hillested

Red Barnet har allerede modtaget rigtig mange ting til den familie, der tidligere på ugen mistede deres kone og mor i en brand i Hillested.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Tøj og sko, legetøj, tæpper, skoletasker og julekurve.

Det vælter ind med donationerne til den familie, hvis hus brændte ned i Hillested tidligere på ugen. I branden døde en 29-årig kvinde, som var gift og havde to børn – en pige på otte år og en dreng på tre år.

Faren og den lille søn nåede at redde sig ud af huset, mens den otteårige datter var på besøg hos sin mormor og slet ikke til stede i huset.

Bag indsamlingen står Red Barnet i Maribo i samarbejde med Mødrehjælpen og Røde Kors. Den lille familie havde nemlig ingen indboforsikring, og derfor kan de ikke få erstattet de personlige ejendele, de har mistet i branden.

- Folk kommer og afleverer alt muligt. Der er både legetøj og tøj til både sommer og vinter, fortæller Lone Bille, der er næstformand i Mødrehælpens bestyrelse i Maribo.

Forstår ikke, at mor er væk

Og ifølge Linda Sommer, der er formand i Red Barnets lokalafdeling i Maribo, prøver organisationerne gennem indsamlingen at række ud til en familie, der er i dyb sorg.

- Vi gør, hvad vi kan for at skåne den her familie og hjælpe dem, hvor vi kan. Der er mange, der gerne vil hjælpe. Vi kan både tage os af det organisatoriske og give noget trøst, fortæller hun.

Familien er naturligvis meget mærkede af deres tab, og børnene har svært ved at forstå, hvad der er sket.

- De er ikke helt klar over, at mor er væk. Det et noget, der kommer med tiden, men lige nu taler de stadig om deres mor i nutid. Men det er klart. De er alle i chok, fortæller Linda Sommer.

Hvis man gerne vil donere til den sorgramte familie, kan man aflevere sine ting hos Mødrehjælpen i Maribo eller hos Røde Kors. Her vil personalet sørge for, at tingene når frem til familien.