Politi efter Tour de France: - Alt foregik i ro og orden

Anden etape af dette års Tour de France er veloverstået, efter en festlig, fornøjelig og folkelig dag, der politimæssigt forløb stille og roligt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Det blev nøjagtig den festlige og folkelige cykeldag, som vi havde håbet på.

Sådan lyder meldingen fra politiet i en pressemeddelelse, efter anden etape af Tour de France lørdag rullede igennem regionen.

quote Undervejs på ruten oplevede vi kun ganske få udfordringer

Christian Rasmussen, politiinspektør

Starten på anden etape af Tour de France foregik problemfrit fra Roskilde. Der var masser af cykelglade mennesker hele vejen langs den solbeskinnede rute mod Holbæk og videre til Odsherreds bakker. Dette billede fortsatte resten af ruten hen over Kalundborg, Stillinge Strand, videre ud mod Storebæltsbroen og hen over mållinjen i Nyborg.

- Undervejs på ruten oplevede vi kun ganske få udfordringer, og folk opførte sig rigtig fint. Tilskuerne fortjener stor ros for deres måde at være på, og det gør i øvrigt alle de borgere, hvor cykelløbet greb forstyrrende ind i deres hverdag. Folk har heldigvis lyttet til alle de implicerede myndigheders råd og vejledning, og det er vi selvfølgelig taknemmelige for. Det er bestemt en medvirkende årsag til, at løbet kunne gennemføres på en tryg måde med fokus på det sportslige, fortæller politiinspektør Christian Rasmussen fra Fyns Politi.

Folk fjernede afspærringer og gik på motorvej

Inden løbet gik i gang, fik politiet meldinger om, at dele af afspærringer, der var sat op langs ruten ved Roskilde, ikke blev respekteret. Men det blev hurtigt håndteret.

Tour de France, etape 2 lå samtidig med Roskilde Festivalen, og det gav naturligt nok ekstra mange mennesker på gader og stræder, men der var god stemning.

Det skabte heller ikke de store politimæssige udfordringer, da der var tilskuere, som bevægede sig ud på den lukkede motorvej ved Storebælt/Halsskov for at se rytterne køre op på broen. De var hurtige til at flytte sig om bag autoværnet, da politiet på stedet fik kontakt til dem.

Politiet måtte rykke ud til Storebælt, da tilskuere begyndte at bevæge sig ud på motorvejen for at se rytterne køre op på broen.
Politiet måtte rykke ud til Storebælt, da tilskuere begyndte at bevæge sig ud på motorvejen for at se rytterne køre op på broen. Foto: Jesper Sandbirk - TV2 ØST
Omkring klokken 13.15 skrev Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, at der gik nogle rundt på motorvejen ved Halsskov. Det fik politiet hurtigt sat en stopper for.
Omkring klokken 13.15 skrev Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, at der gik nogle rundt på motorvejen ved Halsskov. Det fik politiet hurtigt sat en stopper for. Foto: Jesper Sandbirk - TV2 ØST

Ingen trafikale problemer med brolukning

Folk har generelt lyttet til anbefalingerne om enten helt at lade være med at køre over Storebæltsbroen lørdag eller at køre tidligt. Lukningen af Storebæltsbroen og motorvejen medførte derfor kun ganske lidt kø. Sådan lyder evalueringen af trafiksituationen fra politiet.

20220702-180237-L-3791x2527ma
Læs også
Trafikken gled fint under Tour og brolukning
20220702-180237-L-3791x2527ma
Læs også
Trafikken gled fint under Tour og brolukning

Det samme meddeler Vejdirektoratet, som fortæller, at trafikken generelt set kørte fint på vejene, og at det ikke gav de store problemer, at Storebæltsbroen var lukket for trafik i fem timer.

- Jeg vil gerne sende en stor ros til danskerne for at have lyttet til vores råd, siger Charlotte Vithen, områdechef hos Vejdirektoratet.

Seks tyske cyklister snød sig ud på Storebæltsbroen

Dog var der tilskuere ved Storebæltsbroen, der spærrede øjnene lidt ekstra op, da hele tour-feltet og alle følgebilerne, var kørt over broen. For lige i hælene af dem trillede seks ryttere forbi ved betalingsanlægget.

Læs også
Seks tyske cyklister snød sig ud på Storebæltsbroen - tilbageholdt af politiet
Læs også
Seks tyske cyklister snød sig ud på Storebæltsbroen - tilbageholdt af politiet

Det viste sig, at være seks tyske cyklister, som havde forsøgt at snige sig med over, og som blev sigtet for overtrædelse af færdselsloven, fordi de cyklede ud på Storebæltsbroen fra Sjællandssiden, efter at feltet var passeret. 

De seks cyklister var nået et lille stykke op på højbroen, da politiet fik stoppet og eskorteret dem retur til fastlandet. 


Nyhedsoverblik