Seks tyske cyklister snød sig ud på Storebæltsbroen - tilbageholdt af politiet

Der gik et stykke tid, før det blev opdaget, at det slet ikke var professionelle ryttere, der rullede ud på broen efter feltet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Hvis man skulle have lov at cykle over Storebæltsbroen med Tour de France-feltet i dag, krævede det for de fleste en kvalifikation til de benhårde cykelløb - og den slags får man som bekendt ikke uden mange års intens slid.

Men seks cykelglade tyskere havde tilsyneladende sat sig for at finde en smutvej til en tur over broen. Da feltet havde passeret betalingsanlægget ved Korsør, lykkedes de nemlig med at snyde sig ud på etapen.

- Fyns Politi kan bekræfte, at seks tyske cyklister er blevet sigtet for overtrædelse af færdselsloven, fordi de cyklede ud på Storebæltsbroen fra Sjællandssiden, efter Tour-feltet var passeret, oplyser Charlotte Nyborg, kommunikationsrådgiver ved Fyns Politi til TV2 ØST.

Billeder fra stedet viser, at cyklisterne var klædt i trøjer magen til de professionelle cykelryttere. En af dem bar for eksempel en trøje fra EF Education-EasyPost magen til den, som blandt andet den danske Tour-stjerne Magnus Cort har på. Tilsvarende lignede cyklerne ved første øjekast også de typer, de rigtige ryttere kører på.

Det var formentligt på grund af deres påklædning og cykler, at det lykkedes for rytterne at snige sig ubemærket ud på broen. Det vakte dog en smule undren, da de gav sig til at filme hinanden  med deres mobiltelefoner, fortæller TV2 ØSTs medarbejder på stedet.

quote Seks tyske cyklister er blevet sigtet for overtrædelse af færdselsloven, fordi de cyklede ud på Storebæltsbroen

Charlotte Nyborg, kommunikationsrådgiver ved Fyns Politi

Send tilbage til Sjælland

De seks cykelglade tyskere nåede gennem betalingsanlægget og et ikke nærmere defineret stykke ud på broen, før deres cykeloplevelse blev bragt til ende.

- De var nået et lille stykke op på højbroen, da politiet fik dem stoppet og eskorteret retur til fastlandet, fortæller Charlotte Nyborg.

Tyske cyklister over broen
Foto: Jesper Sandbirk - TV2 ØST

Cyklisterne blev pænt vist tilbage mod Sjællandsiden, hvor der ved betalingsanlægget stod adskillige betjente klar til at tage imod dem. Her blev de ført ind i Sund & Bælts bygninger ved betalingsanlægget, oplyser TV2 ØSTs medarbejder på stedet.

Charlotte Nyborg fra Fyns Politi oplyser, at de er blevet tilbageholdt med henblik på, at politiet kan få dem identificeret og sigtet for overtrædelse af Færdselsloven.

Tilskuere undrede sig

TV2 ØST mand på stedet fortæller, at man først så feltet af professionelle ryttere køre forbi. Siden kom den lange skare af følgebiler, der blev afsluttet af en politibil med et grønt flag, der normalt signalerer, at både feltet og følgebiler er passeret.

Kort derefter så man ved betalingsanlægget i Korsør de seks cyklister komme kørende.

Det er uvist, præcis hvor længe tyskerne nåede at opholde sig på broen, og hvor langt de nåede ud. TV2 ØSTs mand på stedet fotograferede dem klokken 17:17, da de kom tilbage til området ved betalingsanlægget. Her stod to salatfade og fem-seks betjente klar til at tage.


Nyhedsoverblik