Søndag får Michaels far vaccinen: - Snart kan vi kramme igen

Når de første corona-vacciner bliver givet er det ikke kun en fæl sygdom, som mange ældre værner sig imod - men også mange måneders afsavn fra pårørende.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De sidste ni måneder har alt andet end været nemme for Michael Reckeweg fra Skælskør og hans far. For corona-restriktionerne har gjort det svært for familien at komme på besøg på plejehjemmet Blomstergården i Slagelse, hvor faderen bor.

quote Det skulle gerne være sådan, man kan kramme igen

Michael Reckeweg, pårørende

Men i morgen klokken ni er netop det plejehjem, hvor Michael Reckewegs far bor, udpeget til et af de første, hvor den netop ankomne corona-vaccine vil blive givet til både beboere og personale - og for Michael Reckeweg er det et håb for, at alt snart kan blive som før:

- Der er mange ting, vi har måttet give afkald på. Vi glæder os hele familien til, at vi kan være sammen med ham igen, siger han til TV2 ØST.

Selvom faren vaccineres i morgen, forsvinder restriktionerne ikke som dug for solen. Sygdommen forsvinder først helt, når der er opnået flokimmunitet, altså når en så stor del af danskerne er vaccineret eller selv har nedkæmpet sygdommen, at den ikke kan sprede sig mere. Derfor er rådet fra myndighederne, at man fortsat følger retningslinjerne.

Ikke desto mindre glæder Michael Reckeweg sig til, at de mange restriktioner kan være fortid.

- Det skulle gerne være sådan, at man kan kramme igen. Og så skal vi ikke have alle de restriktioner, siger han.

Vaccinen kommer fra Belgien krydsede Storebæltsbroen klokken 4:35 tidligt lørdag morgen. Herfra kørte den til Statens Serum Institut i København.

"En stor dag"

For selvom Michael Reckeweg mener, at han nok selv skulle kunne klare at få coronavirus, så er situationen en ganske anden for hans far:

- Det betyder meget, for jeg ved, at han ikke ville kunne klare den – det er jeg sikker på. En influenza kunne han næste ikke klare – det havde han sidst – så jeg er rigtig glad for, at han får den (vaccinen red.)

Og det er lige netop skæbner som den, Michael Reckeweg fortæller om sin far, der går igen for mange ældre på landets plejehjem under Corona-krisen. Sådan lyder det fra Ældresagen i Slagelse, hvor Annette Jørgensen er formand.

Søndag den 27. december 2020 er "en stor dag", lyder det fra Annette Jørgensen, der er formand for Ældresagen i Slagelse. Her har man med corona-restriktionerne været vidne til, mange ældre er blevet afskåret fra deres familier og omgangskreds.
Søndag den 27. december 2020 er "en stor dag", lyder det fra Annette Jørgensen, der er formand for Ældresagen i Slagelse. Her har man med corona-restriktionerne været vidne til, mange ældre er blevet afskåret fra deres familier og omgangskreds. Foto: Dorthe Olsgaard - TV2 ØST

- Det har virkelig været hårdt for vores allesammens ældre, der er på plejehjemmene. De har ikke kunnet få nogen besøg, det har virkelig været hårdt – så det er glædeligt, vi kommer med som de første, siger hun og tilføjer:

- Det er en stor dag.

I alt har Danmark modtaget lige knap 10.000 vacciner i første leverance, som ankom natten til lørdag til Statens Serum Institut, hvorfra de vil blive fordelt til landets fem regioner, hvor beboere på plejehjem som de første vil blive tilbudt vaccinen.