Pædofilidømt mand fængslet for at overtræde tilhold 11 gange

Fredag blev en mand tidligere dømt for pædofili sigtet for at overtræde et tilhold mod en 14-årig dreng 11 gange. Han er nu varetægtsfængslet i fire uger.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I længere tid har en mand, der tidligere er dømt for pædofili, skabt utryghed i en landsby vest for Slagelse. 

I samarbejde med TV 2 har TV2 ØST kunnet fortælle, hvordan den 60-årige mand fortsat tager kontakt til flere unge drenge i området, til trods for han er straffet flere gange og har tilhold mod flere af børnene - blandt andet den dreng, han er dømt for at forgribe sig på.

quote Det er ikke gjort med forsæt for at skabe kontakt

Den sigtede i retten

Torsdag blev manden anholdt, og fredag kom det frem under et grundlovsforhør i Retten i Næstved, at Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har sigtet manden for 11 forhold, hvor han har overtrådt tilhold mod en 14-årig dreng. 

- Det politiet skal nu, det er, at de skal have mulighed for at efterforske sagen yderligere. Der er nogle efterforskningskridt, som politiet ikke har foretaget endnu, og det er det, de skal bruge de næste fire uger til, siger Katrine Hansen, anklagerfuldmægtig hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Retten besluttede at varetægtsfængsle den 60-årig mand i fire uger frem til 9. februar. Dommeren forklarer blandt andet varetægtsfængslingen med, at der er begrundet mistanke for, at manden har overtrådt tilholdet.

- Vi mener, at han skal varetægtsfængsles, fordi han bliver ved med at overtræde det her tilhold. Det er for, at han stopper med at overtræde de her tilhold, og så at han ikke skal have mulighed for at påvirke den efterforskning politiet skal foretage, siger Katrine Hansen.

Katrine Hansen, anklagerfuldmægtig
Katrine Hansen, anklagerfuldmægtig Foto: Signe Kaalund - TV2 ØST


Nægter sig skyldig

Manden er sigtet for på forskellige måder at prøve at komme i kontakt med drengen, som han tilbage i 2019 blev idømt ni måneders fængsel for at krænke seksuelt. Derudover sigter Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi også manden efter den nye lov om stalking. 

Den 60-årige mand nægter sig skyldig i alle forhold. 

Manden er blandt andet sigtet for at smide poser med slik, muslingeskaller og penge ind i haven til drengens hus og i et sommerhus, hvor drengen befandt sig.

Læs også
Lokalsamfund lever i frygt - mand dømt for pædofili opsøger stadig unge drenge
Læs også
Lokalsamfund lever i frygt - mand dømt for pædofili opsøger stadig unge drenge

Derudover er han også sigtet for tre gange at mødes med en anden dreng og give ham penge for at tage kontakt til den 14-årige dreng. Sidst er han også sigtet for flere gange at vinke og og forsøge at skabe kontakt til drengen ved at cykle forbi, når drengen kommer hjem fra skole.

I retten fortæller den 60-årige mand, at han på intet tidspunkt har forsøgt at tage kontakt til drengen. 

- Jeg har ikke hilst, fordi det ved jeg, at jeg ikke skal. Det nytter ikke noget, sagde sigtede i retten. 

Læs også
Utrygheden breder sig - lokalsamfund frygter børns sikkerhed på grund af pædofilidømt mand
Læs også
Utrygheden breder sig - lokalsamfund frygter børns sikkerhed på grund af pædofilidømt mand

I retten spørger anklageren ind til en video, drengen selv har filmet den 25. november, hvor sigtede vinker, da han cykler forbi drengen. Men til det forklarer sigtede:

- Jeg skal ikke kunne sige, hvorfor jeg gør det. Måske det generede et eller andet sted. Det er ikke gjort med forsæt for at skabe kontakt, siger han.

Den 60-årige mand vil nu overveje, om han skal kære varetægtsfængslingen til landsretten. Det har han 14 dage til.

VIDEO: Den pædofilidømte mand har skabt stor utryghed i området. Tre drenge på den lokale skole har tilhold mod ham, men alligevel dukker manden ofte op på skolens område. Derfor hænger hans billede nu på lærerværelset.

Vinker til dreng

TV2 ØST og TV 2 har tidligere været i kontakt med moren til den dreng, der blev krænket af manden. Hun fortalte, at hendes søn ofte møder manden i lokalområdet på sin cykeltur hjem fra skole - og på den baggrund holdt vi efter aftale med moren øje med ruten i 10 dage.

Seks af de 10 dage dukkede manden op inden for få minutter af drengen. En enkelt gang dukkede han op nøjagtig samtidig.

quote Manden siger til August, at telefonnummeret kan han selv beholde, og så kan han altid ringe til manden

Marianne Bülow Larsen, mor til August, Hejninge

Omkring 50 meter, før drengen nåede frem til en tværgående vej, kom manden cyklende af vejen i et roligt tempo.

Trods tilhold, der forbyder ham at tage kontakt til drengen, vinkede han til ham to gange. Og det er altså blandt andet derfor, manden nu er blevet varetægtsfængslet. Drengen stoppede nemlig op efter aftale med sin mor og filmede mandens vink med sin egen mobiltelefon.

Afleverede 1500 kroner til dreng

Drengen, som den 60-årige mand har krænket seksuelt, er ikke det eneste barn, han har opsøgt. Flere drenge i alderen 11 til 14 år er blevet opsøgt af manden. Blandt andre Marianne Bülow Larsens 12-årige søn, August, der i efteråret 2020 gentagende gange mødte manden.

- August har cyklet frem og tilbage til skole, og på den måde har han hilst på manden, fordi han er kommet cyklende. Der har han jo skabt kontakten til August. Han har hilst på ham. Det gør man jo normalt her ude på landet, forklarer Marianne Bülow Larsen.

En dag stoppede manden den 12-årige dreng, da han stod af skolebussen nær hjemmet.

Manden ville gerne have Marianne Bülow Larsens søn til at videregive en seddel med et telefonnummer på til en skolekammerat. Han ville nemlig rigtig gerne i kontakt med drengen, forklarede manden.

- Men han fortæller, at det må han ikke for drengens mor. Han siger til August, at hvis han synes, det er forkert at aflevere en seddel, så kan han aflevere en kuglepen i stedet for, hvor han har kommet telefonnummeret ind i, lyder det fra Marianne Bülow Larsen, inden hun fortsætter:

Læs også
Mor frygter, folk vil begå selvtægt mod pædofilidømt mand: - Det er meget ubehageligt
Læs også
Mor frygter, folk vil begå selvtægt mod pædofilidømt mand: - Det er meget ubehageligt

- Manden siger til August, at telefonnummeret kan han selv beholde, og så kan han altid ringe til manden. Og han kan tjene penge på det.

Derefter afleverede manden 100 kroner til hendes søn som tak for hjælpen. Og senere kontaktede han også August på sociale medier.

Familiens oplevelser med manden kulminerede, da han en dag dukkede op på familiens adresse. Her efterlod han 1.500 kroner i en kuvert uden andet end teksten “Til August” på.

Den episode resulterede i, at manden blev tildelt et polititilhold, der forbyder ham at kontakte Marianne Bülow Larsens søn eller opholde sig i nærheden af familiens hus og drengens skole.

Her afleverer manden penge i en kuvert til August.
Her afleverer manden penge i en kuvert til August. Foto: Privatfoto.

Nyhedsoverblik