Borger fik en snak med Støjberg: - Vi føler os politisk voldtaget her i Kalvehave

Steen Werning fra Kalvehave nåede at få en snak med Inger Støjberg, inden hun tog færgen til Lindholm. Men han fik ikke det svar, han gerne ville.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Vi føler os politisk voldtaget her i Kalvehave igennem mange år. Helt fra skolelukningen til man fandt ud af, at Lindholm skulle lukke og så videre.

Sådan lyder det fra borgeren Steen Werning fra Kalvehave. Han fik sig en længere snak med integrationsminister Inger Støjberg (V), da hun fredag skulle sejle til øen Lindholm. Fra 2021 skal der nemlig være et udrejsecenter for udviste udlændinge.

Steen Werning fortalte derfor ministeren, at området har haft udfordringer nok.

- Jeg fortalte hende, hvilke konsekvenser det har haft for ældre mennesker, at de har svært ved at komme af med deres huse, og det otium de skulle have nydt i en lejlighed i Vordingborg, de kan de ikke opnå, fordi nu kan de ikke få solgt deres huse. Der kommer ikke nogen børnefamilier til, siger Steen Werning.

Artiklen fortsætter under billedet.

Her er Inger Støjberg på vej ud på færgen for at komme til Lindholm.
Her er Inger Støjberg på vej ud på færgen for at komme til Lindholm.

Fik ikke det svar, han ville

Men ordene rykkede ikke ved Inger Støjberg.

Fik du de svar, du gerne ville have?

- Nej, for det svar, jeg gerne ville have, er, at der ikke bliver noget udrejsecenter på Lindholm. Jeg fik det svar, at hun stadig synes, det er en god idé, siger Steen Werning.

- Jeg fik det svar, at de simpelthen ikke har noget bedre sted. Men jeg synes, de har lidt svært ved at forstå, hvad der i virkeligheden sker med sådan et lille bitte samfund. Vi er 2.000 mennesker, og hvis der så kommer 100 mennesker derovre, så kan man godt regne ud, hvor meget det kommer til at fylde i bybilledet i forhold til os andre.

Parterne nåede ikke til enighed

Tidligere fredag holdt Vordingborg Kommunes borgmester, Mikael Smed (S), et møde med Inger Støjberg, efter han i protest mod det kommende udrejsecenter havde sendt et åbent brev til finansministeren og Inger Støjberg.

Men de to parter nåede ikke til enighed. Hverken Mikael Smed eller Inger Støjberg ville rykke sig.

På tirsdag skal Vordingborg Kommunes borgmester, Michael Seiding Larsen (V) og Else-Marie Langballe Sørensen (SF) foretræde hos Udlændinge- og Integrationsudvalget for atter at argumentere for deres sag.