Borgmester fortsætter sin protest mod udrejsecenter: - Er der ikke en voksen tilstede?

Mikael Smed (S) holdt fredag et møde med integrationsministeren for at få hende til at droppe planerne om et udrejsecenter på Lindholm.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Det var et møde, hvor vi fik udvekslet nogle holdninger, meninger og lidt baggrund og fik drøftet nogle af de problematikker, vi ser ved det her.

Sådan lyder det fra Mikael Smed (S), borgmester i Vordingborg Kommune, efter han fredag holdt møde med integrationsminister Inger Støjberg (V). Mødet handlede om det kommende udrejsecenter på øen Lindholm i Stege Bugt, som borgere, erhvervsdrivende og lokalpolitikere frygter for.

Og budskabet fra Mikael Smed til mødet var ganske simpelt:

- Man bruger rigtig mange penge uden at løse problemet.

Men Inger Støjberg var lige så kontant i sin udmelding efter mødet:

- Vi har været godt rundt omkring. Men det ligger fast, at udrejsecenteret bliver på Lindholm.

LÆS BORGMESTERENS BREV TIL MINISTRENE

- De ødelægger et lokalsamfund

Udrejsecenteret, der skal tages i brug i 2021, ventes at koste godt 750 millioner kroner. Planen om centeret fik Mikael Smed til at sende et brev i protest til integrationsministeren, hvilket resulterede i mødet denne fredag.

Men selvom Inger Støjberg står fast på sin beslutning, får det ikke borgmesteren til at stoppe sin protest.

Artiklen fortsætter under billedet.

Øen Lindholm i Stege Bugt.
Øen Lindholm i Stege Bugt. Foto: Møns lokalarkiv

Tror du virkelig, at du kan ændre ministerens mening?

- Selvfølgelig gør jeg det. Ellers ville jeg jo ikke blive ved, siger borgmesteren.

- Så ville jeg jo have lagt mig ned og sagt, undskyld, jeg er her. I må da trække alle de sorte sække ned over hovedet på mig, som I har lyst til. Men det gør jeg ikke. Jeg siger, at der er en problemstilling, og de adresserer den ikke ved den her flytning. Til gengæld ødelægger de et lokalsamfund, som ligger meget tættere på udrejsecenteret, end der er tale om i Kærshovedgård. Og med en risiko for, at vores blomstrende turisme også kan tage skade af det her, siger Mikael Smed.

Tirsdag vil borgmesteren sammen med Michael Seiding Larsen (V) og Else-Marie Langballe Sørensen (SF) foretræde hos Udlændinge- og Integrationsudvalget for atter at argumentere for deres sag.