Urokkelig minister efter møde med borgmester: - Det ligger fast, at udrejsecenteret bliver på Lindholm

Inger Støjberg (V) var fredag til møde med Vordingborgs borgmester, inden hun skulle ud at se øen Lindholm, der i fremtiden skal være udrejsecenter.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Vi har, tror jeg, man kan kalde det, haft en åbenhjertig diskussion af de her ting, lyder det fra integrationsminister Inger Støjberg (V).

Planerne om et udrejsecenter på øen Lindholm i Stege Bugt har fået flere op ad stolene.

For det kom bag på både borgere, erhvervsdrivende og kommunalpolitikerne i Vordingborg Kommune, at regeringen sammen med Dansk Folkeparti med finansloven besluttede, at udlændige på tålt ophold og udvisningsdømte kriminelle fra 2021 skal huses på den lille ø.

Det fik den frustrerede borgmester i Vordingborg Kommune, Mikael Smed (S), til at sende et åbent brev i protest til Inger Støjberg. Ministeren reagerede, og har derfor fredag været til møde med borgmesteren, hvor diskussionen handlede om det kommende udrejsecenter.

- Det er klart, at der er jo en bekymring fra kommunalpolitikernes side, og vi forsøgte at svare så godt, som vi overhovedet kunne, på de spørgsmål, der var, lyder det fra Inger Støjberg efter mødet med Mikael Smed.

- Og så er det klart, at der forestår jo også et stort arbejde med netop at være aktiv i hele den tryghedsskabende del, der skal i gang.

LÆS BORGMESTERENS BREV TIL MINISTRENE

- Udrejsecenteret bliver på Lindholm

Det er ikke nogen hemmelighed, at Mikael Smed er stor modstander af det her. Er der nogle af hans argumenter, der kan få dig til tænke dig om en ekstra gang?

- Vi har været godt rundt omkring. Men det ligger fast, at udrejsecenteret bliver på Lindholm, siger Inger Støjberg.

Var der nogle af hans argumenter, der gjorde indtryk på dig?

- Det gør det selvfølgelig. Og sådan skal det også være. Han kender jo området – selvfølgelig bedre jeg gør, selvom vi har sat os meget grundigt ind i både Lindholm og nærområdet. Og så tog vi diskussion derud fra, lyder det fra ministeren.

Det er ikke kun borgmesteren, der er bekymret. Det er også alle de lokale indbyggere.

- Det tager jeg selvfølgelig meget alvorligt. Derfor vil der også blive en række muligheder for at få stillet de spørgsmål, som der måtte være. Jeg kan sagtens forstå, hvis man har mange spørgsmål. Men vi har jo gjort os nogle erfaringer fra Kærshovedgård, og det vil vi selvfølgelig bygge videre på, lyder det fra Inger Støjberg.

- Vi ved, hvad der venter

Fredag eftermiddag sejler Inger Støjberg ud på øen Lindholm, hvor hun skal ud at se på øen. Selv om hun har et godt indblik i, hvordan det ser ud, lyder det.

- Det er jo statens aktiviteter og statens ejendom, så derfor er vi selvfølgelig klar over, hvad det er, der venter os derude, siger Inger Støjberg.

Artiklen fortsætter under billedet.

Inger Støjberg venter på at blive sejlet ud til øen Lindholm.
Inger Støjberg venter på at blive sejlet ud til øen Lindholm.

Hvorfor er det vigtigt for dig at komme ud og se det?

- Det, synes jeg, hører sig til, at man selvfølgelig lige ser faciliteterne, inden vi går i gang med at bygge om. Jeg tror ikke, der er mange, der påbegynder så stort et byggeri og sætter sådan noget i værk, uden at man også lige har set det, både før, under og efter, siger ministeren.

Her er Inger Støjberg på vej ud til Lindholm, hvor der fra 2021 skal være et udrejsecenter.
Her er Inger Støjberg på vej ud til Lindholm, hvor der fra 2021 skal være et udrejsecenter.

NYT UDREJSECENTER PÅ LINDHOLM