Line Hansen fik afslag på feriehjælp - tog på arbejdsferie på Fyn i stedet

Rekordmange familier fik i år afslag på feriehjælp. En af dem er Line Billing-Hansen fra Holbæk.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Sommerferie er for de fleste lig med afslapning, ro og sjove oplevelser, men for andre giver det uro i maven og en følelse af ikke at slå til, når tiden nærmer sig. 

Sådan er det for Line Billing-Hansen fra Holbæk. 

Hun har en diagnose, og kan derfor ikke varetage en fuldtidsstilling. I stedet har hun et fleksjob, og det efterlader hende med et rådighedsbeløb på 1100 kroner om ugen, og det er ikke meget, når man som hende, er enlig forsøger til en dreng på 14 år. 

quote Det ville være så dejligt for Tobias at komme tilbage til skolen og fortælle om, at han også har været et sted henne.

Line Billing-Hansen, Holbæk

Derfor var hun en af de 25.000 personer, fordelt på 7.700 familier, der søgte om feriehjælp hos Dansk Folkehjælp. 

- Vi søgte om hjælp, fordi økonomien ikke er til at tage ud og lave særlig meget. Selvfølgelig kan man være hjemme og lave gratis ting, men det er noget andet at komme væk fra hjemmet og hverdagens trummerum og få andre input og møde nye mennesker, siger Line Billing-Hansen. 

Line Billing-Hansens søn, Tobias, har ADHD og går på specialskole og har ikke en særlig stor omgangskreds. Derfor ville en tur væk fra hjemmet give gode muligheder for at skabe nye relationer. 

quote Det taler sit tydelige sprog, at antallet af ansøgere til feriehjælp er eksploderet.

Klaus Nørlem, generalsekretær, Dansk Folkehjælp

- Det ville være så dejligt for Tobias at komme tilbage til skolen og kunne fortælle om, at han også har været et sted henne i sommerferien og ikke kun har siddet derhjemme, siger Line Billing-Hansen.  

Derfor søgte Line og Tobias Billing-Hansen Dansk Folkehjælp om en tur til Lalandia eller en tur til Ribe, men deres ansøgning blev afvist. 


Rekordmange ansøgere

Dansk Folkehjælp har landets største feriehjælpsprogram. I år har de sendt 4.700 børn og voksne på sommerferie, men det udgør kun omkring en femtedel af de rekordmange ansøgere, der i år har søgt om feriehjælp.

- Der er som bekendt mange måder, man kan måle og diskutere fattigdom på. Men det taler sit tydelige sprog, at antallet af ansøgere til feriehjælp er eksploderet, sådan som det er sket under coronakrisen. Som samfund får krisen et langt og tungt efterslæb, og alt tyder på, at fattigdommen har hægtet sig fast i et historisk højt antal danskere, siger Klaus Nørlem, der er generalsekretær i Dansk Folkehjælp. 

quote Jeg ved jo, at jeg er ikke den eneste, der sidder i sådan en situation.

Line Billing-Hansen, Holbæk

Selvom Line Billing-Hansen blev afvist til at få den økonomiske hjælp til sommerferien, glæder hun sig over, at andre familier får muligheden. 

- Det er jo øv, og det gjorde ondt i maven, men samtidig har jeg en holdning om, at man må glæde sig på andres vegne. Så er der nogle andre, der kommer af sted, og får den glæde, for jeg ved jo, at jeg er ikke den eneste, der sidder i sådan en situation her, siger Line Billing-Hansen og fortsætter:

- Der er jo bare ikke til, at vi alle sammen kan få hjælp, og så må jeg jo gøre, hvad jeg bedst muligt kan, ud fra de muligheder jeg har. 

Selvom det ikke blev en tur i Lalandia, havde Tobias Billing-Hansen en dejlig sommerferie med blandt andet knivværksted på Fyn.
Selvom det ikke blev en tur i Lalandia, havde Tobias Billing-Hansen en dejlig sommerferie med blandt andet knivværksted på Fyn. Foto: Privatfoto

RedBarnet-weekend og uventet tur til Rhodos

Linda Nielsen fra Ringsted fik ligesom Line og Tobias Billing-Hansen afslag på sin ansøgning om feriehjælp til Lalandia. På grund af en alvorlig rygskade er hun på kontanthjælp og enlig forsøger til en datter på 10 år. 

quote Jeg søger jo, fordi jeg virkelig har brug for det.

Linda Nielsen, Ringsted

- Jeg blev lidt ked af det, for det var anden gang, jeg blev afvist, og jeg søger jo, fordi jeg virkelig har brug for det, siger Linda Nielsen, som samtidig understreger, at hun glæder sig over alle de familier, der fik hjælpen.

Efter afslaget ansøgte Linda Nielsen om at komme på lejr i en weekend med andre familier arrangeret af RedBarnet. Og her var hun mere heldig. 

- Det var en dejlig weekend og fedt at være sammen med andre familier. Vi har været der én gang før, og det er altid hyggeligt, siger Linda Nielsen. 

Da Linda Nielsen og datteren kom hjem fra weekenden, ventede der dem en overraskelse. 

- Min datters far inviterede os til Rhodos, og det var helt vildt. Det ville jeg aldrig kunne få råd til, så det er jeg meget taknemlig for. Vi havde en skøn tur, siger Linda Nielsen. 

Dejlig sommer til trods for afslag

Afslaget fra Dansk Folkehjælp fik også Line Billing-Hansen fra Holbæk til at undersøge, hvad der i stedet kunne lade sig gøre i løbet af sommeren for hende og sønnen Tobias.

Derfor har Tobias blandt andet igennem Ung i Holbæk haft en dag på paddleboard i havnen, og så kom familien også en tur hjemmefra.

quote Det er så dejligt, at vi fik muligheden for at lave noget sammen.

Line Billing-Hansen, Holbæk

- Vi var så heldige, at mine forældre inviterede os en uge til Fyn, fordi de alligevel skulle derover og arbejde til et kreativt arrangement, og det var så fedt, siger Line Billing-Hansen, der ligesom sin far, er en dygtig stenhugger, og derfor brugte hun også ugen på at arbejde.

Også Tobias nød Fyn, der bød på flere forskellige arrangementer blandt andet et knivværksted, hvor han fik mulighed for at lære andre unge at kende. 

- Det er så dejligt, at vi fik muligheden for at lave noget sammen og komme lidt væk på trods af afslaget, siger Line Billing-Hansen, der vil forsøge at søge om feriehjælp igen til næste år.