Rekordmange søger feriehjælp i år - 38-årige Lise Larsen er én af dem

Rekordmange søger i år om en ferie gennem Dansk Folkehjælp, men kun få får et ja. For Lise Larsen i Næstved ville hjælpen være et kærkomment pusterum.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En sommerferie med badeland, is, leg og en tur væk fra hjemmet er en selvfølge for mange. Men i familier, hvor pengene er knappe, giver sommerferien ikke nødvendigvis sig selv. 

I år søger rekordmange om en uges betalt ferieophold gennem Dansk Folkehjælp. 38-årige Lise Larsen fra Næstved er en af ansøgerne.

quote Jeg kan ikke bare gå ud at spise for 1000 kroner. Det er halvdelen af, hvad jeg har til en måned, men hvis man kommer afsted på en ferie, hvor opholdet er betalt, så giver det lidt mere overskud.

Lise Larsen, mor til to og ansøger om feriehjælp

- Jeg har været sygemeldt siden november og er nu på kontanthjælp. Det har været en hård tid. Det kan børnene selvfølgelig også mærke, så hvis det lykkes at komme på den her ferie, vil det være et dejligt afbræk, fortæller hun. 

Grænseoverskridende at søge hjælp

Lise Larsen er mor til Sigga på fem år og Buster på otte år. Sidste år var de på en endagstur til Lalandia, hvor de mødte en mor, der var på ferie i badelandet gennem Dansk Folkehjælp.

- Hun fortalte om den hjælp, man kunne søge, og så søgte jeg om julehjælp sidste år, fortæller Lise Larsen, der dog lige skulle tage tilløb til at sende ansøgningen afsted.

Artiklen fortsætter under billedet.

Lise Larsen har før været på sheltertur med børnene, og det er også plan b, hvis de får afslag på deres ansøgning om feriehjælp gennem Dansk Folkehjælp.
Lise Larsen har før været på sheltertur med børnene, og det er også plan b, hvis de får afslag på deres ansøgning om feriehjælp gennem Dansk Folkehjælp. Foto: Privatfoto

- Det var grænseoverskridende. Jeg har altid været meget selvstændig og vil gerne klare mig selv, så jeg følte lidt flovhed over at søge hjælp. Det var nok mest min egen stolthed, det handlede om, så den skulle jeg lige bide i mig, siger den 38-årige mor til to.

Forældre i samme båd

Sammen med flere end 4000 andre familier har hun nu søgt om at komme på ferie gennem Dansk Folkehjælp til sommer. 

Der blev åbnet for ansøgninger 1. april, og med så mange interesserede allerede, forventer Dansk Folkehjælp et rekordstort ansøgertal og dermed også et rekordstort antal afslag. 

Organisationen har nemlig kun budget til at sige ja til omkring en femtedel af dem, der søger.

Lise Larsen har søgt om at komme på ferie i en uge i Lalandia til sommer sammen med børnene. 

- Der er fem års forskel på børnene, men i Lalandia er der aktiviteter for dem begge. Samtidig er det en mulighed for mig for at møde andre forældre i samme båd. Jeg kan godt have det lidt stramt med at være afsted med andre forældre, hvis de har et andet budget end mig. Jeg kan ikke bare gå ud at spise for 1000 kroner. Det er halvdelen af, hvad jeg har til en måned, men hvis man kommer afsted på en ferie, hvor opholdet er betalt, så giver det lidt mere overskud, siger Lise Larsen. 

Miljøskifte giver meget

Med udsigt til at skulle skuffe mange ansøgere opfordrer Dansk Folkehjælp nu private til at låne deres sommerhus eller feriebolig ud til en udsat familie en uge henover sommeren, hvis de har mulighed for det.

Sådan et tilbud tager Lise Larsen gerne imod, hvis det bliver aktuelt.

- Så kan man male sten, sove i telt i haven eller gå en tur på havnen. Det handler ikke så meget om, hvor vi er. Bare det at komme lidt væk, og at der er et miljøskifte, giver meget. 

Hun har fortalt sin søn Buster, at hun har søgt om ferieopholdet i Lalandia. Får de et ja fra Dansk Folkehjælp, bliver de glade. Men bliver det et nej, har hun også forberedt sig på det.

- Så tager vi på telttur eller sheltertur, siger hun.

Gennem Facebookgruppen Folkehjælpen kan private med en feriebolig komme i kontakt med en familie, hvis de ønsker at låne deres sommerhus ud.