Kun hver ottende p-billet er solgt inden Tour de France

Flere steder kan man købe en parkeringsplads og sikre en plads til bilen, når feltet kører forbi. Det er der dog ikke mange, der har gjort.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Med fem dage til Tour de France i vores område, så er det tid til at planlægge, hvor og hvordan man vil se cykelløbet.

Noget tyder dog på, at langt fra alle har taget stilling til, hvor på ruten, man vil se verdens største cykelløb.

I Odsherred og Slagelse kan man booke parkeringsbilletter på forhånd, hvor man også booker til at ankomme på et bestemt tidspunkt.

I Høve i Odsherred kan landmand Rasmus Poulsen gøre klar til 12.000 parkeringspladser på sine marker, men her mindre en uge før feltet kører af sted i Roskilde, går parkeringssalget ikke, som de havde forventet. Kun 1000 billetter er blevet solgt.

- Det er langt fra det, vi havde håbet på. Jo flere, der vil købe parkering på forhånd, jo bedre. Det gør det nemmere at hjælpe folk på dagen, siger Rasmus Poulsen.

Læs også
Landmand omlægger mark til Danmarks største parkeringsplads
Læs også
Landmand omlægger mark til Danmarks største parkeringsplads

Derfor står han også med en udfordring. Han har nemlig korn på flere af markerne, og det skal slås ned, hvis der skal holde biler. Han vil dog ikke slå kornet ned, hvis ikke der kommer nok biler. Det vil nemlig betyde et økonomisk tab.

- Vi har taget en fælles beslutning om, hvad vi tør gøre klar. Det antal skal vi kunne håndtere og få på plads, men vi kan ikke love en plads til alle, hvis de først kommer på dagen uden billet. Jo mere vi ved på forhånd, jo bedre er det, siger Rasmus Poulsen.

Læs også
Få overblikket: Vejdirektoratet har forberedt sig på Tour de France i tre år
Læs også
Få overblikket: Vejdirektoratet har forberedt sig på Tour de France i tre år

Landmanden er gået sammen med flere foreninger om at drive flere parkeringsområder, og de håber, at flere snart vil booke en billet. Så kan de bedre disponere over, hvor mange frivillige de skal have på arbejde, da de ved, hvornår folk ankommer. Men det er også en fordel for tilskuerne.

- Lige nu koster billetterne 200 kroner, men på dagen koster de 250 kroner. Vi kan hjælpe bedre, når vi ved, hvor mange der kommer, siger han.

Medvind i salget i Slagelse

I Slagelse og Korsør er der også mulighed for at booke en parkeringsplads. I alt er der ni områder fra Bildsø Strand i nord til Halsskov Havn i syd.

I alt 4000 pladser er til rådighed, men i skrivende stund er kun 1000 pladser booket.

- I sidste uge var vi meget bekymret, men i weekenden er folk begyndt at forstå, at de skal planlægge dagen. Vi har næsten fordoblet salget i forhold til ugen før, siger Puk Kirkeskov Hvistendal, projektchef i Slagelse Kommune.

- Der er nogle zoner, vi havde tænkt os var udsolgt på nuværende tidspunkt, men det er de ikke. Men Stillinge Strand, Støvlebækvej og Halsskov Havn er de mest populære.

Otte gode råd for tilskuere til Tour de France:

  • Beslut i god tid, hvor på ruten du vil se cykelrytterne suse forbi og book en parkeringsplads på forhånd, så du ved, hvornår du skal være fremme.

  • Undersøg, hvordan du bedst kommer dertil, og hvor du vil parkere.

  • Planlæg din rejse og kør i ekstra god tid på alle Tour-dagene. Det er træls at sidde i kø, men det er det hele værd for at opleve Tour de France i Danmark.

  • Hold god afstand og vær tålmodig.

  • Glem ikke drikkevarer, snacks, iPad til børnene og benzin på bilen/fuld el-opladning til køreturene under Tour de France.

  • Søg aktuel trafikinformation, før du kører, på trafikinfo.dk

  • Hold dig orienteret, mens du kører, ved at høre DR P4 trafikmeldinger i radioen.

  • Overvej samkørsel, hop op på cyklen eller benyt kollektiv trafik. 


Kilde:  Vejdirektoratet

Selvom salget altså er gået bedre i weekenden, så håber Slagelse Kommune, at mange flere vil købe billet.

- Det er klart, at hvis alle tror, at de kan komme på samme tidspunkt, så bliver det mere belastet og svære at yde en god service. Vi skal have spredt folk ud over en længere tidsperiode, siger Puk Kirkeskov Hvistendal.

Med de seneste dages salg, skal det dog nok lykkes, mener projektchefen.

- Vi tror faktisk, det rykker meget i denne uge, og vi får solgt mange billetter de næste par dage.

Vejdirektoratet: - Book en parkeringsplads

Med så få dage til Tour De France i Danmark, så er myndighederne også meget opmærksomme på risikoen for trafikkaos på dagen.

- Nu er det altså lige om lidt, at Tour de France-rytterne pisker gennem landet, og vi er rigtig mange, der glæder os til den kæmpemæssige folkefest, det helt sikkert bliver. Vi ved, at der er virkelig mange, som gerne vil opleve en eller flere etaper helt tæt på fredag, lørdag og søndag, siger områdechef Charlotte Vithen hos Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

Læs også
Overblik: Sådan påvirkes trafikken af Tour de France
Læs også
Overblik: Sådan påvirkes trafikken af Tour de France

Som bekendt bliver Storebæltsbroen spærret ligesom mange andre veje også bliver lukket af. Derfor har Vejdirektoratet en klar opfordring, man skal nemlig ikke regne med, at man må parkere langs ruten.

- Det kan sagtens lade sig gøre, men vi beder om, at folk allerede nu går ind og booker en parkeringsplads i et af parkeringsområderne ude i kommunerne, for vi har brug for at få Tour-tilskuernes biler ind på parkeringsområderne og væk fra vejene, så vi kan afvikle trafikken på bedste vis. Vi undgår ikke kødannelse, men vi kan hjælpes ad, så det bliver en god folkefest for alle, siger Charlotte Vithen.

Man kan booke en parkeringsplads i Odsherred på Tourparkering, og i Slagelse kan man booke via Ticketmaster


Nyhedsoverblik