Overblik: Sådan påvirkes trafikken af Tour de France

Tour de France ruller gennem landsdelen den 2. juli. En ny side giver dig nu et samlet overblik over alt, hvad der er værd at vide i forhold til de trafikale forhold.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hvor kan jeg parkere? Hvor kan jeg komme på toilettet? I hvilket tidsrum er min vej spærret?

Spørgsmålene og de trafikale udfordringer er mange, når verdens største cykelløb ruller gennem landsdelen om 54 dage.

Løbets anden etape er 202 kilometer lang og omkring 170 af dem ligger i vores landsdel, hvor verdens allerbedste cykelryttere vil passere den smukke sjællandske natur. 

Forberedelserne til løbet er i fuld gang, og det har de været længe.

quote Det skal også være en oplevelsesvejledning

Ida Bigum Nielsen, direktør, Grand Départ Copenhagen Denmark

Organisationen, der står bag de overordnede forberedelser her i landet, har netop lanceret et trafikalt univers, som skal gøre det let og overskueligt for borgerne at navigere rundt i ændringerne – om man er Tour de France-glad eller ligeglad.

- Helt grundlæggende er det jo fordi, at vi gerne vil hjælpe til gode tilskuer- og nabooplevelser, for det er en begivenhed, der påvirker rigtig mange borgere i landet og lige i jeres tilfælde om lørdagen, hvor det er en af de største rejsedage på året, lyder det fra Ida Bigum Nielsen, der er direktør i Grand Départ Copenhagen Denmark.

På hjemmesiden her ligger der et hav af informationer, som er nyttige på flere måder, hvis man vil tilgå - eller undgå at blive en del af trafikken og festen i forbindelse med Tour de France.

- Der har været et rigtig stort stykke arbejde, som ligger forud for præsentationen. Jeg er stolt af teamet, som har fået det op at køre, og så har vi haft et stort samarbejde med  myndigheder, med Rejseplanen og Vejdirektoratet og med kommunerne, som har opdateret kortene, der matcher den information til borgerne, der er brug for, lyder det fra direktøren.

Parkering, toiletter og en tur med toget

Anden etape her i landsdelen begynder, når rytterne kører over Munkholmbroen og ind i Holbæk Kommune. Herefter kører de ind i Odsherred, fortsætter mod Kalundborg, inden de kører stik mod syd og over Storebæltsbroen.

På de inaktive kort får du overblikket over blandt andet parkeringsmuligheder, fanzoner og toiletforhold.

Derudover får du også et overblik over nogle af seværdighederne langs ruten.

- Vi synes jo ikke kun, det skal være en logistikvejledning. Det skal også være en oplevelsesvejledning. Det er vigtigt, at Danmark også bliver præsenteret, siger Ida Bigum Nielsen.

- Men selvfølgelig er det vigtigste her, at man får at vide, hvad der kommer til at ske i forhold til, hvordan ens sommerhustur bliver påvirket, eller hvordan man skal tilpasse sine rejseplaner generelt.

Læs også
Landmand omlægger mark til Danmarks største parkeringsplads
Læs også
Landmand omlægger mark til Danmarks største parkeringsplads

I et samarbejde med Rejseplanen har Grand Départ Copenhagen Denmark lanceret en feature, der gør, at du hurtigt og nemt kan at skabe dig et overblik over rejsemulighederne med offentlig transport.

Vil du eksempelvis gerne se feltet, når det ruller over Storebæltsbroen eller opleve karavanen, når den kommer igennem Havnsø, skal du blot indtaste din afgangs-adresse, og så får du et bud på, hvordan du tilpasser din rejse med offentlig transport.

- Vi vil gerne opfordre til, at man bruger en anden transportform end bilen. Der bliver meget trafik den dag, og der kan være steder, hvor det er sparsomt med parkering, og hvor man må stille bilen et stykke fra.

Fra universet kan du også tilgå Vejdirektoratets hjemmeside. Her finder du et overblik over, hvornår de berørte veje er spærret i løbet af lørdagen. 

De interaktive kort bliver desuden løbende opdateret frem mod starten i juli.