Landmand omlægger mark til Danmarks største parkeringsplads

30 hektar mark ved Høve skal omdannes til 12.000 parkeringspladser. Det skal være Danmarks største holdeplads for biler, når Tour de France triller gennem regionen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Tusindvis af mennesker forventes at strømme til Odsherred, når anden etape af Tour de France den 2. juli løber af stablen. For en stor del af etapen kommer til at udfolde sig netop i den nordvestsjællandske kommune, og behovet for parkeringspladser forudses at blive enormt.

Landmand Rasmus Poulsen fra Høve har i den forbindelse valgt at omlægge 30 hektarer jord til parkeringsplads for de mange tilskuere, som ventes at køre til området.

quote Vi vil gerne lægge marker til, at folk kan få en fest heroppe

Rasmus Poulsen, landmand, Høve

- Tour de France kommer til Odsherred, og det vil vi godt være en del af. Vi vil gerne lægge marker til, så folk kan få en fest heroppe. Så vi tager os af parkeringen, og så må andre stå for festen og boder med mere, siger han til TV2 ØST.

Parkeringspladsen bliver efter sigende landets største.

- Vi har i hvert fald ikke hørt om en, der bliver større, påpeger landmanden.

Overskud går til foreninger

Markerne er egentlig allerede sået til – men han har aftalt med naboerne, at de vil aftage afgrøderne, så de ikke går tabt, når de bliver slået ned forud for etableringen af parkeringspladsen sidst i juni.

Landmand Rasmus Poulsen fra Høve vil lægge 30 hektarer mark om til parkering.
Landmand Rasmus Poulsen fra Høve vil lægge 30 hektarer mark om til parkering. Foto: Google Maps - udsnit lavet af Emilie Grav - TV2 ØST

Det er dog ikke ensbetydende med, at Rasmus Poulsen undgår tab, hvorfor der bliver indført betaling for parkeringen.

- Vi finansierer det ved, at folk skal betale 150 kroner for at parkere her, og det går til det korn, som vi er nødt til at slå ned før tid, som vi skal købe til vores dyr men også for, at de idrætsforeninger, som bakker op og hjælper til, får en del til deres klubkasser.

Læs også
Storebæltsbroen går i gult til Tour de France - først skal 385 lamper udskiftes
Læs også
Storebæltsbroen går i gult til Tour de France - først skal 385 lamper udskiftes

Som en del af forberedelserne har Rasmus Poulsen også sat gang i at få lavet hjemmesiden tourparking.dk, hvor man kommer til at kunne købe billet til parkeringspladsen. Derudover samarbejder han med Odsherred Kommune for at få stablet det hele på benene.

Det er første gang nogensinde, at danske landeveje lægger asfalt til det prestigefyldte cykelløb, som i år tæller i alt 21 etaper.

Det er 109. gang, at Tour De France bliver afholdt i år.