Glad museumsdirektør – antallet af gæster er fordoblet

Hos Museum Vestsjælland har de svært ved at få armene ned. De har haft dobbelt så mange gæster i julis første uger som sidste år samme tid.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det kunne tyde på, at den ufrivillige kulturpause, som corona-krisen har været skyld i, har gjort vanlige museumsgæster hungrende. I hvert fald har Museum Vestsjællands afdelinger oplevet en samlet fordobling af gæster i julis første tre uger sammenlignet med samme periode sidste år.

Det skriver Museum Vestsjælland i en pressemeddelelse.

quote Det er rigtig godt nyt efter forårets nedlukning, hvor vi jo i sagens natur ingen gæster havde

Eskil Vagn Olsen, museumsdirektør, Museum Vestsjælland

- Vi oplever en meget stor stigning i antallet af gæster. Det er rigtig godt nyt efter forårets nedlukning, hvor vi jo i sagens natur ingen gæster havde. Og det er ekstra glædeligt, at vi ser mange gæster, der ikke normalt kommer på vores museer, udtaler museumsdirektør Eskil Vagn Olsen i pressemeddelelsen.

På trods af mange gæster er der stadig stor opmærksomhed på Sundhedsstyrelsens vejledning, ligesom at gæsterne er gode til at tage hensyn, skriver Museum Vestsjælland.

Flere faktorer spiller ind

Det er Odsherreds Kunstmuseum, der fører i besøgsfremgangen hos Museum Vestsjællands afdelinger.

Her har de oplevet en stigning på 353 procent i forhold til samme tid sidste år. Museet selv tilskriver det blandt andet den aktuelle særudstilling ”De fire årstider” af Jesper Christiansen. Flere faktorer er dog skyld i den samlede stigning, mener Eskil Vagn Olsen.

- Man kan næsten tale om en positiv udgave af ”Den perfekte storm”. Kombinationen af rigtig mange danskere, der holder ferie hjemme, halv pris på entrebilletten, nye aktiviteter og udstillinger samt et sommervejr, der set med museumsøjne er noget nær perfekt, har været med til at sikre et fantastisk flot besøgstal, lyder det fra museumsdirektøren i pressemeddelelsen.

Fyldte museumshaver inden åbningstid 

Det er ikke kun malerier og oldtidsfund, der trækker gæsterne til. Også museumshaverne er populære.

Blandt andet hos Kalundborg Museum.

- Erfaringen gennem de sidste uger er, at en stor del af gæsterne finder vej videre ind på museet og museumsbutikken. Museet er åbent i tidsrummet kl. 10.30-16.00, men vi oplever dage med 25-30 havegæster allerede inden kl. 9. Det er lokale såvel som turister. Det er skønt at se, forklarer Kalundborg Museums museumsinspektør Mads Findal Andreasen i pressemeddelelsen.

Museum Vestsjælland har 11 afdelinger fordelt over det vestlige Sjælland fra Ringsted til Kalundborg og fra Skælskør til Odsherred.