Kom på museum til halv pris: - Det er en win-win-situation

Fra lørdag har kulturinstitutioner mulighed for at sælge billetter til halvpris. Det blev muligt efter et flertal i folketinget har lavet en sommerpakke.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Mange danske havde sikkert planer om, at de i denne weekend skulle tjekke ind på et fly eller tage bilen til sommer og sol i udlandet. For de fleste bliver det dog ved planerne. For selvom grænserne nu igen er åbne til flere lande, så vælger en del danskere at holde ferien hjemme i Danmark.

quote Det gør det lidt sjovere. Så tager man nok afsted lidt flere gange

Katrine Belahcene, Viborg

Og der bliver formentlig råd til flere oplevelser i løbet af sommerferien. Tidligere på måneden vedtog et flertal i folketinget en sommerpakke til 700 millioner kroner, som skal booste den danske økonomi, særligt i turisme- og oplevelsesbranchen.

Sommerpakken giver blandt andet museer mulighed for at sælge billetter til halv pris til gæsterne. Museerne for så en kompensation fra staten, der dækker den sidste halvdel.

På Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm nord for Ringsted skabte de billigere billetter lørdag glæde.

- Det gør det lidt sjovere. Så tager man nok afsted lidt flere gange og gør brug af de tilbud, der er rundt omkring, siger Katrine Belahcene fra Viborg, der lørdag besøgte museet.

Artiklen fortsætter under billedet.

Katrine Belahcene fra Viborg besøgte lørdag Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm
Katrine Belahcene fra Viborg besøgte lørdag Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm

Sommerpakken giver mulighed for at sælge billetter til halv pris fra 27. juni til 9. august. Håbet er, at danskerne vil rejse mere rundt i landet og bruge flere penge hos de erhvervsdrivende.

Sammen med sin familie har Jacob Arent lørdag taget turen fra Vanløse til Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm. Sommeren kommer til at foregå i Danmark, og her kunne de godt finde på at bruge flere penge, end de plejer.

- Det kunne vi sagtens finde på. Også bare for at støtte op om alle de forskellige ting. Vi skal rund i Danmark i sommerferien og plejer også at kigge på, hvad der er lokalt, der hvor vi kommer hen. Så det er bare positivt.

Artiklen fortsætter under billedet.

Jacob Arent fra Vanløse besøgte museet med sin familie.
Jacob Arent fra Vanløse besøgte museet med sin familie.

FAKTA OM SOMMERPAKKEN: 

Nedlukning har kostet 6-700.000 kroner

Andre steder i regionen har museer og dyreparker også benyttet muligheden for at sælge billetter til halv pris. Oplevelsescenter Nyvang ved Holbæk, Middelaldercentret Nykøbing Falster, Holmegård Værk ved Næstved, Fuglsang Kunstmuseem og Knuthenborg Safaripark på Lolland er blandt de steder, hvor man nu kan komme billigere ind end normalt.

quote Jeg er sikker på, at det også vil give et par tusinde flere gæster

Mikael Lund, museumsleder, Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm

Hos Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm er sommerpakken en tiltrængt hjælp. Nedlukningen af landet gjorde, at åbningen af museet blev udskudt, og det kostede penge.

- Vi har haft et efterslæb. Vi skulle have åbnet 25. april og åbnede først 5. juni. Vi har et efterslæb på 6-700.000 kroner allerede. Men noget af det vil nok kunne hives ind, siger Mikael Lund, der er museumsleder på Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm.

Artiklen fortsætter under billedet.

Mikael Lund, der er museumsleder på Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm, regner med at et par tusinde ekstra bil benytte muligheden for billigere billetter.
Mikael Lund, der er museumsleder på Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm, regner med at et par tusinde ekstra bil benytte muligheden for billigere billetter.

På Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm betyder ordningen, at billetter for voksne sættes ned fra 120 kroner til 60 kroner. For børn mellem tre og 12 år koster billetten 30 kroner. Museumslederen regner med, at mange vil benytte mulighed for en billigere tur på museet.

- Jeg tror, at vi vil opleve en masse glade gæster, der kun skal betale halvdelen for at komme ind. Men jeg er sikker på, at det også vil give et par tusinde flere gæster i løbet af de her seks uger, hvor det varer, siger Mikael Lund og fortsætter:

- Det vil jo så vil jo være en win-win-situation. Win for museet og win for gæsterne.