Kriseramt zoo jubler over mange gæster

Regeringens sommerpakke har skabt et boom i antallet af besøgende hos Odsherred Zoo Rescue, som i marts frygtede en potentiel undergang.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Efter et barskt forår blæser der nu milde vinde over den lille zoologiske have, Odsherred Zoo Rescue.

Gæsterne er vendt tilbage og flere end nogensinde før. Det vækker stor glæde hos både de ansatte og direktøren for parken, Joan Thygesen.

quote Oveni er der regeringens sommerpakke, som bestemt kun gør det bedre

Joan Thygesen, direktør, Odsherred Zoo Rescue

- Vi har nok dobbelt så mange gæster, som vi plejer, lyder det fra en travl direktør, da TV2 ØST ringer.

Odsherred Zoo Rescue er en del af regeringens sommerpakke, som gør, at gæsterne kan købe entré til halv pris. Staten kompenserer rabatten.

- Vi bor i et stort sommerhusområde. I år bliver mange hjemme og holder ferie i Danmark. Jeg tror, det er dem, der kommer. Oveni er der regeringens sommerpakke, som bestemt kun gør det bedre, siger en glad Joan Tygesen.

Odsherred Zoo Rescue er hjem for 600 dyr.
Odsherred Zoo Rescue er hjem for 600 dyr. Foto: Kevin Rasmussen - TV2 ØST

Hun oplever, at selvom der er restriktioner, som både de ansatte og gæsterne skal overholde, er humøret højt.

- Folk har været fantastiske til at tage imod.

Joan Thygesen må højst lukke 1.600 gæster ind ad gangen, men det har ikke været nødvendigt at afvise nogen.

- Vores gæster kommer lidt i ryk. Det hjælper på det, forklarer zoo-direktøren.

Stamgæsterne bakkede op

Stemningen er dermed vendt 180-grader siden marts, hvor Danmark lukkede ned, og ingen vidste hvor længe. Fremtiden så dyster ud for dyreparken og de 600 dyr.

For levende dyr kræver pleje – derfor kunne Joan Thygesen ikke bare sende personalet hjem, ligesom der også skulle købes foder.

Med 250.000 kroner til dyrefodder hver eneste måned ville pengekassen hurtig løbe tør, uden gæster og entre-billetter, fortalte Joan Thygesen til TV2 ØST, da Danmark i marts måned lukkede ned på grund af corona.
Med 250.000 kroner til dyrefodder hver eneste måned ville pengekassen hurtig løbe tør, uden gæster og entre-billetter, fortalte Joan Thygesen til TV2 ØST, da Danmark i marts måned lukkede ned på grund af corona. Foto: Frederik Hagedorn - TV2 ØST

- I marts så det ikke så godt ud, men der sker så det, at vi har en masse gode stamgæster, som købte sæsonkort og entrebilletter og nogle store sponsorer, som lagde beløb, fortæller direktøren og tilføjer:

- Det har gjort, vi er kommet helskinnet igennem og også fået sat lidt i stand og malet lidt.

Udsætter sæsonlukning

Håndsrækningen betød, at Odsherred Zoo Rescue klarede sig igennem foråret uden den ellers vigtige påskeuge, og lørdag den 23. maj blev dørene slået op igen.

- Jeg har det rigtigt godt, jeg har talt lidt med turistforeningen, og jeg kan forstå, der er samme stigende belægning i sommerhusene resten af sommeren. Det er rigtigt godt for os, siger Joan Thygesen, der arbejder i at forlænge sæsonen.

- Vores sæsonkortholdere gik glip af nogle måneder. Derfor holder vi åbent hen til 30. november.

Sidste år besøgte 50.000 gæster Odsherred Zoo Rescue.