Museum søger minder - coronakrisen skal huskes i eftertiden

Coronakrisen raser og alle håber, den snart vil være forbi. Men inden vi når så vidt, beder et museum os nu dele oplevelserne, før de er glemt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Som tusinder af andre danskere er Alexandra Damgaard også tvunget til at arbejde hjemmefra for tiden. En usædvanlig dagligdag, hvor meget er anderledes fra, hvad det plejer at være.

Og det er netop den dagligdag, som museumsinspektøren for Museum Lolland-Falster samler historier fra i disse dage.

Fortællingerne om livet under coronakrisen.

quote Det vigtigt, for vi skal huske at fortælle vores historie

Alexandra Damgaard, museumsinspektør, Museum Lolland-Falster 

- Museum Lolland-Falster vil dokumentere coronakrisen for eftertiden og indsamler derfor billeder og beretninger fra hverdagen derhjemme og på arbejdspladsen, står der i en opfordring, som museet har sendt ud.

Med de ord håber Alexandra Damgaard, at folk vil henvende sig med netop deres oplevelser i denne uvante tid.

- Det er billeder, det er dine tanker, det kan være du vil dele vers eller en Snapchatvideo, fortæller museumsinspektøren til TV2 ØST.

Et minde til om hundred år

Epidemier har før skrevet sig ind i historiebøgerne på Sydhavsøerne. Den Lollandske syge, som ramte mindst 30.000 indbyggere i 1831, og i 1850 raserede koleraen i Bandholm og i starten af 1900-tallet ramte den spanske syge ligesom resten af Danmark også Lolland-Falster.

Artiklen fortsætter under videoen.

Museum Lolland-Falster vil gerne gemme folks minder om coronakrisen til eftertiden.

Selvom der findes billeder fra dengang, har man ikke meget viden om, hvad menig mand tænkte om situationen. Det er det, Alexandra Damgaard nu agter at lave om på:

- Det vigtigt, for vi skal huske at fortælle vores historie, siger hun og forklarer, at det senere kan hjælpe andre, som vil opleve det samme:

- Måske kan vi huske at relatere over nogle af de her ting og læse om de her oplevelser, folk havde – hvis vi sidder om hundrede år fra nu i en lignende situation – måske ikke lige corona – men noget andet.