Sporarbejde bliver ikke færdigt til tiden – færre tog mellem Ringsted og Roskilde

Foreløbigt frem til og med torsdag i næste uge vil der køre færre tog mellem Ringsted og Roskilde. I flere byer bliver antallet af afgange halveret.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Arbejdet med at forny knap 60 kilometer banestrækning mellem Ringsted og Roskilde har siden midten af juli betydet togbusser på strækningen.

Efter planen skulle togdriften genoptages fra på mandag med to tog i timen – men sådan bliver det ikke.

Det oplyser DSB til TV2 ØST.

quote Som meldingen er i øjeblikket – kommer vi ikke til at køre i det omfang, der er lagt op til

Tony Bispeskov, informationschef, DSB

- Vi er blevet oplyst, at Banedanmark ikke når at blive færdige med hele sporarbejdet mellem Ringsted og Roskilde til den 7. august, som planlagt, siger Tony Bispeskov, der er informationschef i DSB.

- De bliver færdige med noget af arbejdet, så der kommer til at køre tog. Men som meldingen er i øjeblikket, kommer vi ikke til at køre i det omfang, der er lagt op til.

Forsinkelsen betyder, at der frem til og med torsdag 11. august vil være et spor farbart på den ellers to-sporede strækning.

Tony Bispeskov, informationschef i DSB, oplyser, at DSB arbejder på at opdatere Rejseplanen, så kunderne ikke venter forgæves på toget.
Tony Bispeskov, informationschef i DSB, oplyser, at DSB arbejder på at opdatere Rejseplanen, så kunderne ikke venter forgæves på toget. Foto: Klaus Holsting/DSB

Helt konkret betyder det, at rejsende fra Slagelse mister toget, som normalt kører via Ringsted og Roskilde til Københavns Lufthavn.

Grundet andre sporarbejder er disse afgange i forvejen ændret, så toget standser og vender i Høje Taastrup. Der er med andre ord tale om ændringer i en i forvejen ændret køreplan.

Erfaringer med forsinkelser

Hos DSB er man fuldt ud klar over, at ændringerne – der træder i kraft fra mandag – vil ramme pendlere, der har første arbejdsdag efter sommerferien. Opfordringen lyder derfor at tjekke en ekstra gang, hvordan togene kører.

- Vi arbejder på at opdatere Rejseplanen. Det betyder for rejsende fra Borup og Viby, at de i stedet for to tog får et tog i timen på grund af Banedanmarks forsinkelse, siger Tony Bispeskov.

Læs også
Nu kommer togbusserne - 57 kilometer skinner skal udskiftes
Læs også
Nu kommer togbusserne - 57 kilometer skinner skal udskiftes

Ifølge DSB kan der støde yderligere ændringer til de i forvejen ændrede køreplaner på strækningen.

- Men det er den viden, vi har nu, påpeger informationschefen og siger videre:

- Men Banedanmark har for nyligt haft sporarbejder, som blev forsinket ad to omgange mellem Høje Taastrup og København. Derfor ønsker vi at holde vores kunder orienteret, så snart vi får besked fra Banedanmark, at de forventer forlængelse.

Ifølge DSB bliver der ikke indsat togbusser for de aflyste tog på strækningen, da dette ikke vil give en rejsetidsgevinst.

Tony Bispeskov
Læs også
Banedanmark hævder at have løst sporproblemer – alligevel fastholder DSB nødkøreplan
Tony Bispeskov
Læs også
Banedanmark hævder at have løst sporproblemer – alligevel fastholder DSB nødkøreplan

Hos Banedanmark oplyser projektdirektør Kristian Fevejle Andersen, at man "arbejder på højtryk for at blive færdige":

- Vi forventer, at totalspærringen bliver ophævet som planlagt på mandag. Dog tager arbejdet lidt længere tid end planlagt, og der vil derfor være reduceret trafik på strækningen i yderligere nogle dage fra mandag, siger han og lader forstå, at Banedanmark beklager de gener, det i mellemtiden giver for passagererne.

Projektdirektør Kristian Fevejle Andersen fortæller til TV2 ØST, at der vil være reduceret trafik mellem Ringsted og Roskilde, fordi sporarbejdet på strækningen tager længere tid end ventet.
Projektdirektør Kristian Fevejle Andersen fortæller til TV2 ØST, at der vil være reduceret trafik mellem Ringsted og Roskilde, fordi sporarbejdet på strækningen tager længere tid end ventet. Foto: Thomas Nielsen - TV2 ØST

Sporarbejdet handler ifølge Banedanmark "generelt om at forberede jernbanen til fremtiden".

- Det vil sige til de nye eltog og de nye digitale signaler, forklarede Kristian Fevejle Andersen forleden i en video på Banedanmarks Linkedin-profil:

- Konkret på strækningen mellem Roskilde og Ringsted, der er vi i gang med en stor sporfornyelse. Banen bliver slidt over tid. Vi udskifter skinner og ballast, vi laver afvanding og skifter sporskifter.

Læs også
Mangel på eksperter forsinker store togprojekter
Læs også
Mangel på eksperter forsinker store togprojekter

Når arbejdet er færdigt vil det ifølge projektdirektøren betyde højere punktlighed i form af flere tog til tiden med færre fejl på Banedanmarks signaler, ligesom der vil kunne køre tog på strækningen med en større hastighed.

- Det vil sige, vi ikke får så mange uforudsete forsinkelser. 

Hvad der konkret har gjort, at Banedanmark må forlænge arbejdet har det ikke været muligt at få oplyst i dag.

Ifølge DSB er meldingen fra Banedanmark, at der igen vil være åbent for tog i to spor fra fredag den 12. august.


Nyhedsoverblik