Efter sexovergreb på hest: Politiet har nyt signalement af gerningsmanden

Politiet er klar med et nyt signalement af den mand, der mistænkes for at have begået et seksuelt overgreb på en hest.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.
Mand anholdt i sagen
Clock31. aug 2021, kl. 19:21
Politiet har tirsdag anholdt og sigtet en mand for at stå bag overgrebet på en hest.

Der er gået en uge, siden hesten Florica blev udsat for det, der tyder på at være et seksuelt overgreb i en stald i Holbæk Rideklub. Gerningsmanden er stadig på fri fod, og nu opdaterer politiet signalementet på den mistænkte med mere specifikke oplysninger.

Blandt andet vurderer politiet nu manden til at være ældre end først antaget og til at have bakkenbarter - altså skæg ned langs kinden.

Læs også
Politi efterforsker muligt sexovergreb på hest - skete også sidste år
Læs også
Politi efterforsker muligt sexovergreb på hest - skete også sidste år

Det var tidligere nævnt, at manden bar ankelstøvler, men politiet specificerer nu støvlerne til at være af typen jodhpurs, der er almindeligt brugt i hestestalde.

- Jodhpurs er sådan en støvle, som både er en modestøvle, men som også bliver brugt i stalde. Og sammenholdt med, at der også er de her bakkenbarter og sixpence, kan det jo godt være, det genkalder nogle tanker om, at man har set sådan en mand, siger Charlotte Tornquist, der er kommunikationsmedarbejder hos Midt- og Vestsjællands Politi.

Hun fortæller, at politiet har modtaget en del tips den seneste uge, men at de ikke har været så konkrete. Derfor håber de nu, at det opdaterede signalement kan hjælpe folk på vej til at komme med flere oplysninger.

Artiklen fortsætter under grafikken.

I det opdaterede signalement antager politiet, at den mistænkte er ældre, end hvad der først var meldt ud, og så har manden bakkenbarter.
I det opdaterede signalement antager politiet, at den mistænkte er ældre, end hvad der først var meldt ud, og så har manden bakkenbarter. Foto: Grafik: Nick Abildgaard - TV2 ØST

Baseret på overvågning

Det er overvågning fra stalden i Holbæk, som politiet læner sig op af i forhold til signalementet af manden. De viser, at en fremmed mand går nøgen ind til hesten Florica og opholder sig derinde i cirka en halvanden time. På billederne kan man se, at hesten går frem og tilbage, mens manden opholder sig ved den, har hestens ejer, Mette Stentoft, tidligere fortalt til TV2 ØST.

Læs også
Rideklub rystet over endnu et overgreb på en hest: - Hvordan kan mennesker være på den måde?
Læs også
Rideklub rystet over endnu et overgreb på en hest: - Hvordan kan mennesker være på den måde?

På Facebook har rideklubben valgt at frigive et overvågningsbillede fra natten til tirsdag i sidste uge, da overgrebet skete. Ved siden af det billede har de slået et billede op fra 2020, hvor en lignende hændelse fandt sted i rideklubben. Her blev en mand også fanget af overvågningskameraerne – men aldrig af politiet.

Midt- og Vestsjællands Politi har dog ikke i sinde at offentliggøre billeder fra sidste uge lige foreløbigt. Det er der ikke juridisk grundlag for på nuværende tidspunkt, fortæller Charlotte Tornquist.

- Det er politiet, der skal efterforske den her sag. Og ja, vi vil gerne have tips, men vi skal også forsøge at finde frem til personen på alle mulige måder, før det kan komme på tale at overveje at frigive overvågning, lyder det.

Midt- og Vestsjællands Politi modtager tips i sagen på telefon 1-1-4.

VIDEO: Den 11. september 2020 blev hesten Carli også mishandlet, hvilket betød, at hesten måtte aflives. Dengang var det en skræmmende oplevelse for klubbens medlemmer.


Nyhedsoverblik