Mand anholdt for sexovergreb på hest

En mand er tirsdag blevet anholdt i sagen om et overgreb på hesten Flo.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En mand er tirsdag blevet anholdt for at stå bag et overgreb på en hest i Holbæk Rideklub i sidste uge.

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi på Twitter.

Hesten Florica - i daglig tale kaldet Flo - blev natten til tirsdag i sidste uge udsat for det, som af personer i rideklubben er blevet betegnet som et seksuelt overgreb.

Politiet har siden efterforsket sagen, hvor der blandt andet skulle være meget skarpe overvågningsbilleder af manden. De blev optaget, da han gik ind i stalden i Holbæk.

Lover flere informationer onsdag

Politiet har kun frigivet et kort tweet om anholdelsen, og der kan derfor ikke siges nærmere om manden, og om han eksempelvis har sin gang i lokalområdet. Der frigives heller ikke informationer om eksempelvis mandens alder.

Anholdelsen kommer dog kun få timer efter, at politiet valgte at udsende et nyt signalement af gerningsmanden. Her blev der frigivet flere informationer om manden, ligesom den formodede alder blev skruet lidt op.

Rideklubben har eksisteret i 100 år og ligget på samme adresse i 30 år.
Rideklubben har eksisteret i 100 år og ligget på samme adresse i 30 år. Foto: Helle Eriksen - TV2 ØST

Ifølge TV2 ØSTs oplysninger var det et af klubbens medlemmer, der genkendte manden fra overvågningsbillederne fra stalden. Kort efter blev manden anholdt.

Politiet lover dog flere informationer om anholdelsen onsdag.

Lettelse hos rideklub

Overgrebet på hesten Flo var det andet overgreb på en hest i stalden hos Holbæk Rideklub i et år.

Sidste år på næsten samme tid gik det ud over hesten Carli, der efter en mands indtrængen i stalden måtte aflives.

quote Det er en sten, der falder fra hjertet

Stina Myrholm, Holbæk Rideklub

Overvågningsbilleder har siden vist slående ligheder mellem de to gerningsmænd - og der er da også lettelse i Holbæk Rideklub efter anholdelsen.

- Det er en stor lettelse. Hvor er jeg glad for at høre det, siger Stina Myrholm fra rideklubben, da TV2 ØST overbringer hende nyheden om anholdelsen.

Hun ejede selv Carli og har siden aflivningen tænkt på hesten næsten hver dag.

Stina Myrholm måtte sidste år få sin hest aflivet efter at den var blevet mishandlet. Hun er lettet over, at en mand nu er anholdt i sagen om et overgreb på en hest.
Stina Myrholm måtte sidste år få sin hest aflivet efter at den var blevet mishandlet. Hun er lettet over, at en mand nu er anholdt i sagen om et overgreb på en hest. Foto: Privatfoto

Holbæk Rideklub ville tirsdag aften mødes til et møde for at drøfte situationen en uge efter det seneste overgreb. Nu bliver dagsordenen på mødet dog en helt anden.

- Det er en sten, der falder fra hjertet. Det er klart, at der ikke er nogen, der er dømt. Men når politiet melder det ud, så må de være ret sikre i deres sag. Og jeg kan slet ikke vente med at fortælle det til dem, som har hjulpet os mest, efter Carli døde, siger hun.

Håber på hjælp til gerningsmand

Overgrebet, der fandt sted natten til tirsdag i sidste uge varede i flere timer, hvor hovedparten af tiden blev brugt i hesteboksen hos Flo.

Overgrebet skabte stor usikkerhed i rideklubben, hvor man straks valgte at flytte hestene ud af den berørte stald, og samtidig indledte et arbejde på at skærpe sikkerheden om stalden betydeligt. 

Allerede efter overgrebet i 2020 blev sikkerheden omkring stalden øget, og der blev blandt andet installeret bedre overvågningskameraer i stalden. 

Anholdelsen kan være med til at hjælpe alle i klubben videre, håber  Stina Myrholm.

- For mig handler det om retfærdighed. Der er en mand, der skal have noget hjælp. Men jeg må da sige, at jeg også håber, at det her er et endeligt punktum i min sag. Jeg kan ikke få Carli tilbage, men jeg kan måske få sagen afsluttet og få ro, siger hun.

Mest læste

play
D76BCCA3-363B-4FF7-B752-4C679324E822

Nye afsløringer om drabet på Oringe: Stine lå død i en time, inden personale slog alarm

play
Drab i Slagelse

Kvinde dræbt i Slagelse - mand anholdt

play
Esso-tank

Drengedrøm til salg: Nu kan du købe en Esso-tankstation fra 1961

play
Drab i Slagelse

Mand fængslet for at dræbe ekspartner: Havde skænderi om søn

play
spar

Malene fik to minutter til at tømme en købmand: - Det gik skidegodt

Se flere