Rideklub rystet over endnu et overgreb på en hest: - Hvordan kan mennesker være på den måde?

På under ét år er to heste blevet misbrugt på Holbæk Rideklub. Politiet er ved at undersøge, om der er sammenhæng mellem de to sager.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Hesten Florica blev natten til tirsdag udsat for det, der tyder på et seksuelt overgreb. Overgrebet skete, mens den stod på Holbæk Rideklub.

- Lige da det var sket, gik hun bare væk fra mig og ville ikke snakke med mig, og det var ikke en særlig rar fornemmelse, fortæller Mette Stentoft, der ejer Florica.

Mette Stentoft ser herefter, at båsen er rodet. Derfor kontakter hun klubbens næstformand, der ser rideklubbens videoovervågning igennem.

- Jeg tænker, der er en mand, der skammer sig over, hvilke tilbøjeligheder, han har, siger Eileen Bouchet, der er næstformand i Holbæk Rideklub.

quote Vi er dybt chokerede over, at det kan ske to gange på under et år. Klubben har ligget herude i 30 år og det er aldrig sket før

Eileen Bouchet, næstformand i Holbæk Rideklub

Billederne, der møder hende på overvågningen, er nemlig voldsomme. De viser, at en fremmed mand har været i stalden hos Mette Stentofts hest.

- Hun kan simpelthen se, at han går nøgen ind til min hest og opholder sig derinde i cirka halvanden time, og man kan se, at hesten går frem og tilbage, og der bryder jeg sammen, for jeg tænker, hvordan kan mennesker være på den her måde?, siger Mette Stentoft.

Florica blev efterfølgende tilset af en dyrlæge. Skaderne tyder på, at hoppen har været udsat for et seksuelt overgreb.

- De skader, vi kunne se, både dyrlægen og jeg, det var, at hun var helt hævet og rød i skeden. Og så havde hun nogle små rifter omkring skedeåbningen, siger Mette Stentoft.

Politiets seneste signalement af manden fra den 31. august 2021.
Politiets seneste signalement af manden fra den 31. august 2021. Foto: Grafik: Nick Abildgaard - TV2 ØST

Et år efter overgreb i samme klub

Overgrebet sker knap et år efter, en anden hoppe blev udsat for et overgreb på samme rideskole.

Den 11. september 2020 blev hoppen Carli aflivet, efter en mand brød ind og begik seksuelt overgreb på hesten.

At der nu er sket endnu et overgreb i klubben, tager politiet meget alvorligt.

- Nu sammenholder vi efterforskningen af de to sager, og vi vil se, om vi kan finde en sammenhæng, for selvfølgelig indgår det som en del af efterforskningen, siger Charlotte Tornquist, der er kommunikationsmedarbejder hos Midt- og Vestsjællands Politi.

- Vi har stor forståelse for, at det her berører hesteejere meget, for det er ubehageligt, at der har været en fremmed mand i deres stald, og det er en sag, som politiet ser på med stor alvorlighed.

Læs også
Politi efterlyser mand med sixpence efter muligt overgreb på hest
Læs også
Politi efterlyser mand med sixpence efter muligt overgreb på hest

Ledelsen i Holbæk Rideklub er da også dybt rystede over, at endnu et overgreb har ramt endnu en af deres heste.

- Vi er dybt chokerede over, at det kan ske to gange på under et år. Klubben har ligget herude i 30 år, og det er aldrig sket før. Klubben har eksisteret i over 100 år. Der er jo ikke sådanne historier herudefra, så det er vi selvfølgelig frustrerede og kede af det over – og vrede over, at vores dyr ikke kan få lov til at være her i fred, siger Eileen Bouchet.

VIDEO: Den 11. september 2020 blev hesten Carli også mishandlet, hvilket betød, at hesten måtte aflives. Dengang var det en skræmmende oplevelse for klubbens medlemmer.

Næstformanden fortæller, at rideklubben nu er ved at undersøge, hvordan de kan sikre stedet endnu bedre, så de forhåbentligt ikke oplever flere tilfælde. Indtil videre har klubben tømt stalden og sat hestene på fold, så de vil kunne flygte, hvis nogen igen skulle forsøge at gøre dem ondt.

Midt- og Vestsjællands Politi udsendte torsdag et signalement af gerningsmanden, der blev fanget på rideklubbens kamera. Har man oplysninger i sagen, skal man kontakte Midt- og Vestsjællands Politi.  

Rideklubben har eksisteret i 100 år og ligget på samme adresse i 30 år.
Rideklubben har eksisteret i 100 år og ligget på samme adresse i 30 år. Foto: Helle Eriksen - TV2 ØST

Nyhedsoverblik