Bandidos-rockere forlader klubhus

Rockerklubben Bandidos har forladt deres klubhus i Jyderup og er nu ikke officielt til stede i Holbæk Kommune. Politiet er dog fortsat opmærksomme.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det er slut med rockerklubben Bandidos i Holbæk Kommune. I hvert fald på papiret, da de har forladt deres klubhus i Industriparken 31 i Jyderup.

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

- Vi havde jo hørt om det, at det var nært forestående, og så har vi fået det bekræftet her i januar, fortæller Lars Krogsgaard, der er vicepolitiinspektør og leder af efterretnings- og analyseenheden i Midt- og Vestsjællands Politi.

Han kan ikke med sikkerhed sige, hvad årsagen er til, at Bandidos nu ikke længere officielt er til stede i Holbæk Kommune, som de ellers har været gennem en længere periode, men det kan være et udtryk for, at gruppen er skrumpet ind.

- Vores opfattelse er, at der har været en form for opbrud i gruppen, som har gjort, at den er blevet decimeret betragteligt, forklarer Lars Krogsgaard.

Stor rolle i Holbæk

Bandidos har fyldt meget på Holbækegnen de seneste år. Mest betragteligt, da en 18-årig mand blev likvideret i boligområdet Ladegårdsparken i Holbæk i 2019. 

Læs også
18-årig dræbt af fem skud under bandekrig - nu udgiver TV2 ØST podcast om sagen
Læs også
18-årig dræbt af fem skud under bandekrig - nu udgiver TV2 ØST podcast om sagen

Et drab, som to Bandidos-rockere i byretten blev idømt fængsel på livstid for at begå. De har anket dommen til Østre Landsret.

- De har været til stede i lang tid. Det har været et territorium for Bandidos. De har fyldt, ligesom andre grupperinger fylder i andre byer, siger Lars Krogsgaard.

Bandidos-afdelingen, hvis navn formelt er Bandidos MC West city, har tidligere været en af de største og mest markante afdelinger af rockergruppen i Danmark. Tidligere holdt afdelingen til på Østerstræde i Holbæk, men i 2018 fraflyttede de klubhuset efter flere voldsomme episoder, hvor der blandt andet blev kastet en håndgranat mod huset.

VIDEO: Efter skyderiet i Ladegårdsparken søndag aften den 28. april 2019 vrimlede det med bevæbnede betjente, ambulancefolk og politiets teknikere iklædt blå DNA-dragter.

Efter et skyderi i Ladegårdsparken søndag aften den 28. april 2019 vrimlede det med bevæbnede betjente, ambulancefolk og politiets teknikere iklædt blå DNA-dragter, der afsøgte området ved nummer 135 for spor.

Ikke nødvendigvis forsvundet

Det er ifølge vicepolitiinspektøren svært at spå om, hvad det får af betydning, at Bandidos nu slet ikke har et officielt tilholdssted i kommunen.

- Der er jo stadig nogle medlemmer, de er bare fraflyttet deres matrikel. Mit bedste bud er, at deres aktiviteter i Holbæk og Jyderup fortsætter, selvom de ikke har et klubhus, lyder det.

Læs også
Voldsomt økseoverfald i Holbæk - nu er Bandidos-rockere dømt
Læs også
Voldsomt økseoverfald i Holbæk - nu er Bandidos-rockere dømt

Og det ændrer da heller ikke noget synderligt hos politiet, der fortsat vil være opmærksomme på rocker-aktivitet i området.

- Det er helt logisk, at vi selvfølgelig er interesserede i, hvor de så flytter hen. Men det har vi ikke nogen viden om på nuværende tidspunkt. Og det er klart, at vi ser på, hvad der så sker med Holbæk. Er det stadig deres territorium, eller er det nogle andres?, siger Lars Krogsgaard

VIDEO: TV2 ØST var med, da Bandidos i november 2018 forlod deres klubhus i Holbæk:

Rockergruppen Bandidos er i gang med at flytte fra sit klubhus i Holbæk. Rockerne har i dag og i morgen fået dispensation fra et opholdsforbud, så de kan flytte deres ting ud af klubhuset.Nyhedsoverblik