20-årig kvinde varetægtsfængsles i drabssag fra Ladegårdsparken

En 20-årig kvinde er tirsdag varetægtsfængslet i sagen om et skuddrab i Holbæk sidste år. Hun nægter sig skyldig.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Politiet anholdt mandag aften en kvinde i forbindelse med en drabssag i Holbæk. Hun er netop blevet varetægtsfængslet frem til 19. maj.

Kvinden er sigtet for at have været involveret i drab og drabsforsøg i den uopklarede drabssag fra Ladegårdsparken i Holbæk sidste år, hvor en 18-årig mand blev skudt.

quote Anholdelsen er sket på Sjælland og er foretaget som led i den samlede efterforskning

Kristian Egekjær, politikommisær fra Midt- og vestsjællands Politi

Der er nedlagt navneforbud i sagen, og anklageren har begæret lukkede døre af hensyn til efterforskningen.

Kvinden nægter sig skyldig og har kæret afgørelsen til landsretten.

Politiet efterlyste vidner for en uge siden

Den 20-årig kvinde blev anholdt mandag aften.

- Anholdelsen er sket på Sjælland og er foretaget som led i den samlede efterforskning, sagde politikommisær Kristian Egekjær til TV2 ØST mandag aften.

I knap et år har politiet været i gang med en massiv efterforskning, men har manglet oplysninger i sagen.

Søndag den 19. april valgte politiet at gå ud med nye oplysninger i sagen og bad borgere, der måtte vide noget om drabet, om at kontakte politiet. Det førte til stor omtale hos blandt andet TV2 ØST, der også talte med den dræbtes mor.

Politiet vil dog ikke oplyse, om det er den seneste tids indsats, der har ført til anholdelsen, ligesom efterforskningsleder Kristian Egekær ikke vil oplyse, hvor den pågældende er anholdt. 

Én mand er varetægtsfængslet 

Efterforskningslederen viste blandt andet TV2 ØST, hvordan de havde en teori om, at den ukendte gerningsmand havde sneget sig op bag den 18-årige mand.

- Vi hører, at der er folk her i området, der ved noget, men at de er tilbageholdende med at kontakte politiet, sagde Kristian Egekær til TV2 ØST den 19. april. 

quote Vi hører, at der er folk her i området, der ved noget, men at de er tilbageholdende med at kontakte politiet

Kristian Egekær, politikommisær fra Midt- og vestsjællands Politi

Fem dage senere kunne politiet anholde en 27-årig mand, der er sigtet for manddrab og forsøg på manddrab, og for i forening at planlægge og have dræbt den 18-årige Zobair Saidi fra Ladegårdsparken den 28. april sidste år.

Under grundlovsforhøret kom det dog frem, at anklageren mente, at den 27-årige har været med til at få Zobair Saidi forsøgt dræbt allerede den 26. april.  

Den 27-årige nægter sig skyldig, men blev ved dagens grundlovsforhør varetægtsfængslet frem til den 19. maj og i isolation frem til 5. maj. Retsmødet blev holdt for lukkede døre.

Blev skudt på få meters afstand med fem skud

Drabet på 18-årige Zobair Saidi skete 28. april sidste år på bagsiden af nummer 135 i Ladegårdsparken Vest, ikke langt fra hans hjem.

Ifølge politiets teori er det sket ved, at en gerningsmand har sneget sig op bag ham. Derpå skød gerningsmanden offeret på få meters afstand med i alt fem skud. 

Den 19. april frigav politiet også billeder af en koksgrå Kia Ceed. På gerningstidspunktet holdt den parkeret i Kikhøjparken, som ligger lige overfor Ladegårdsparken.

Artiklen fortsætter efter billedet.

 
  Foto: Midt- og Vestsjællands Politi

Politiet efterlyste vidner, der havde observeret noget mistænkeligt ved bilen op til skyderiet.