Nye oplysninger i drabssag fra Holbæk - 18-årig blev forsøgt dræbt to dage før 

En 27-årig mand er fredag varetægtsfængslet i sagen om et skuddrab i Holbæk sidste år. Han nægter sig skyldig.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Opdatering
Clock24. apr 2020, kl. 12:53
Den 28-årige sigtede er nu varetægtsfængslet. Artiklen er opdateret.

Den 28. april sidste år blev en 18-årig mand fra Ladegårdsparken i Holbæk skudt og dræbt.  

I dag, fredag klokken 7.51, blev en 27-årig mand anholdt og sigtet for manddrab og forsøg på manddrab, og for i forening at planlægge og have dræbt den 18-årige Zobair Saidi. 

Men ifølge anklageren havde den 27-årige været med til at få Zobair Saidi forsøgt dræbt allerede den 26. april.  

quote Jeg kan kun sige, at anholdelsen er sket her på Sjælland

Kristian Egekær, efterforskningsleder, Midt- og Vestsjællands Politi

Det kom frem under grundlovsforhøret af den 27-årige mand fredag. 

Planen var, at Zobair Saida skulle komme og købe hash. Den 27-årige kastede hashen ud ad vinduet fra en hashbule. Her skulle de narre Zobair Saidi til at komme og samle det op, hvorefter en anden person skulle skyde ham. Men den 27-årige kastede hashen ud ad det forkerte vindue, lød det fra anklageren under grundlovsforhøret.  

Blev ramt af fem skud 

Den 28. april lykkedes det dog for gerningsmændene at få ram på 18-årige Zobair Saidi.  

Ifølge politiets teori er det sket ved, at en gerningsmand har sneget sig op bag ham. Derpå skød gerningsmanden offeret på få meters afstand med i alt fem skud. 

Det kunne Midt- og Vestsjællands Politi fortælle sidste søndag, hvor de valgte at gå ud med nye oplysninger i sagen. Samtidig var de til stede i Ladegårdsparken søndag eftermiddag og aften, mens efterforskere sad klar ved telefonerne for at få nye oplysninger i sagen. 

I søndags frigav politiet også billeder af en koksgrå Kia Ceed. På gerningstidspunktet holdt den parkeret i Kikhøjparken, som ligger lige overfor Ladegårdsparken. 

Politiet efterlyste vidner, der havde observeret noget mistænkeligt ved bilen op til skyderiet. 

Søndag frigav politiet billeder af en koksgrå Kia Ceed. Vidner havde ifølge politiet set "noget mistænkeligt" ved bilen op til skyderiet.
Søndag frigav politiet billeder af en koksgrå Kia Ceed. Vidner havde ifølge politiet set "noget mistænkeligt" ved bilen op til skyderiet. Foto: Midt- og Vestsjællands Politi

Der er samtidig anholdt en anden medsigtet i sagen. Personen har været anholdt og sigtet. Han er nu løsladt, men stadigvæk sigtet. 

Nægter sig skyldig

Efterforskningsleder Kristian Egekær fra Midt- og Vestsjællands Politi vil til TV2 ØST ikke sige yderligere om anholdelsen af den 27-årige mand. 

- Jeg kan sige det, vi her til morgen har meldt ud, og at anholdelsen er sket på baggrund af den samlede efterforskning, vi har foretaget. 

VIDEO: Den dræbtes mor stod mandag frem på TV2 ØST for at bede om hjælp til, at gerningsmanden kunne findes. 

 

Søndag den 19. april bad politiet borgere, der måtte vide noget om drabet, om at kontakte politiet. Det førte til stor omtale hos blandt andet TV2 ØST, der også talte med den dræbtes mor. Politiet vil dog ikke oplyse, om det er den seneste tids indsats, der har ført til anholdelsen, ligesom efterforskningsleder Kristian Egekær ikke vil oplyse, hvor den pågældende er anholdt. 

- Jeg kan kun sige, at anholdelsen er sket her på Sjælland, siger han til TV2 ØST. 

Den 27-årige nægter sig skyldig, men blev ved dagens grundlovsforhør varetægtsfængslet frem til den 19. maj og i isolation frem til 5. maj. Retsmødet blev holdt for lukkede døre.