Hvert andet barn er ikke vendt tilbage til børnehaven

Knap hvert andet barn i vuggestuer og børnehaver er endnu ikke vendt tilbage efter corona-nedlukningen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Selvom de fleste vuggestuer og børnehaver har været åbne siden påske, er det langt fra alle børn, der er vendt tilbage til deres institution.

Mellem 40 og 50 procent af børnene bliver stadig passet hjemme.

Det viser en rundringning til de 12 kommuner, som DR Sjælland har lavet her i sendeområdet.

Nogle forældre er tilbageholdende med at få passet deres børn i vuggestuen eller børnehaven, men ifølge BUPL er det faktisk en hjælp for pædagogerne, når forældrene vælger at holde deres børn hjemme.

Det fortæller Betina Andersen, lokalformand BUPLs sydøst-afdeling.

- Vi har en del udfordringer i forhold til det pladsmæssige, men også personalemæssigt. Så lige nu med de retningslinjer, som Sundhedsstyrelsen har udstedt, er det faktisk rigtig godt.

Skolebørn bliver i børnehaven

Som TV2 ØST har kunnet fortælle, så har en række kommuner også valgt at lade de ældste børn blive i børnehaven fremfor at lade dem starte i førskole.

Pres på skolerne gør, at man her simpelthen ikke er klar til at tage imod de kommende skoleelever. Det kunne formand for Børn og Læringsudvalget i Faxe Kommune, Mikkel Dam (LA), fortælle. I stedet skal børnene blive i børnehaven.

- Som det er lige nu, er der ikke fuld belægning i børnehaven. Der er kapacitet til, at børnene kan blive der, sagde Mikkel Dam til TV2 ØST.

Kun hvert femte barn mødte op

I Vordingborg kunne pædagogerne i Børnehuset Nordlys konstatere, at færre end hvert femte barn mødte op første dag efter institutionen genåbnede midt i april.

Børnehaverne har måttet indføre en lang række forholdsregler for at imødegå risikoen for corona-smitte.

Lege-zoner, vask af legetøj to gange om dagen og regler om, at forældre skal aflevere deres børn i døren, er den nye virkelighed for både pædagoger, børn og forældre.