¨

Borgere til kamp mod kæmpe gasledning: Nu samler de underskrifter ind

07:22

Lods-ejere her i regionen er både vrede og frustrerede. Selskabet Energi-net vil grave en gigantisk gasledning ned i jorden på tværs af Sjælland. Et projekt de kalder for Baltic Pipe. Det projekt har nu fået landmænd og godsejerne til at samle sig i en fælles kamp for erstatning. Inden vi hører mere om den kamp - så lad os først se hvad Baltic Pipe går ud på. Arkiv.

I Everdrup i Næstved Kommune er der oprettet en underskriftindsamling mod gasledningen, Baltic Pipe, som skal forsyne Polen med naturgas fra Norge.

- Risiko for faldende ejendomsværdi og generelt manglende salgbarhed af helårsboliger i området, stavnsbundne boligejere, ringe belånings- og udviklingsmuligheder.

- I området er der også et rigt dyrelivt, som betyder stor attraktionsværdi

Tina Bjerregaard Jensen, beboer i Everdrup og initiativtager til underskriftindsamlingen

Sådan lyder det blandt andet i en ud af to underskriftindsamlinger mod gasledningen, Baltic Pipe, og den tilhørende kompressorstation som skal forsyne Polen med naturgas.

Underskriftindsamlingerne er blevet til i frustration over planerne om at placere noget af gasledningen og en kompressorstation i landbyen Everdrup i mellem Næstved og Faxe Ladeplads. 

I området er der også et rigt dyrelivt, som betyder stor attraktionsværdi.

- Spørgsmålet er dog, om ikke det var bedre, at investere de budgetterede 12-16 mia kr. i mere vedvarende energi? 

Det skriver Tina Bjerregaard Jensen, beboer i Everdrup og initiativtager til underskriftindsamlingen.

Læs også Landsby frygter at blive naboer til gasledning

Vil råbe politikerne op 

Jeg håber på at få skabt landsdækkende medieopmærksomhed og gøre politikerne på Christiansborg opmærksomme på projektet

Tina Bjerregaard Jensen, beboer i Everdrup og initiativtager til underskriftindsamlingen

Ifølge Tina Bjerregaard Jensen er placeringen af kompressorstationen helt forkert, og begrundelsen, om at dens tilstedeværelse rammer få borgere, køber hun ikke.

- Kompressorstationen kommer til at påvirke mange borgere i området, men også et bevaringsværdigt landskab med truet dyreliv, siger Tina Bjerregaard Jensen.

Om projektet, Baltic Pipe, bliver gennemført er endnu ikke besluttet fra politisk side. Det betyderm, at den endelige placering af gasledningen og kompressorstationen heller ikke er fastlagt. 

Læs også Landmand bliver ramt af ny gasledning: Føler sig svigtet

Derfor håber Tina Bjerregaard Jensen, at hun med underskriftindsamlingen kan påvirke debatten. 

- Jeg håber på at få skabt landsdækkende medieopmærksomhed og gøre politikerne på Christiansborg opmærksomme på projektet, siger Tina Bjerregaard Jensen. 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App