To mænd får forlænget deres varetægtsfængsling for dødsbrande på Vestsjælland

00:47

Sådan så der ud dagen efter branden i Vemmelev.

De to personer, som er sigtet for drabet begået i Ruds Vedby og i Vemmelev, har fået deres varetægtsfængsling forlænget.

To mænd blev anholdt for to drab begået i Ruds Vedby og Vemmelev og blev anholdt den 21. juni 2019. Dagen efter blev de varetægtsfængslet frem til den 18. juli.

Nu er varetægtsfængslingen blevet forlænget med fire uger frem til den 18. august.

De to mænd er gået med til en frivillig forlængelse af varetægtsfængslingen, oplyser Kim Kliver, politiinspektør ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

De to sigtede er henholdsvis 34 og 42 år.

Den 34-årige mand blev varetægtsfængslet på baggrund af mistanke om vold med døden til følge i sagen fra Ruds Vedby. 

Den 42-årige mand er varetægtsfængslet på baggrund om mistanke om vold med døden til følge i sagen fra Ruds Vedby og i sagen fra Vemmelev. Under grundlovsforhøret erkendte han delvist at stå bag de to drab og efterfølgende brandstiftelse på ofrenes hjem.

Ifølge dommeren kan det ikke bevises, at de har haft til forsæt at slå de to mænd ihjel. Derfor valgte dommeren, at varetægtsfængsle dem for vold med døden til følge i stedet for drab. 

Var udsat for stump vold

De to mænd er sigtet for i forening at have dræbt den 68-årige Kiehn Georg Andersen fra Ruds Vedby den 21. april. 

Kiehn Georg Andersen blev dræbt med flere stik af en spids genstand i maveregionen, og han blev udsat for stump vold. Sigtelsen lyder også på, at de to mænd herefter transporterede liget til Blæsinge Grusgrav, hvor de smed det i en sø. 

00:40

De to mænd er sigtet for i forening at have dræbt den 68-årige Kiehn Georg Andersen fra Ruds Vedby den 21. april. 

Luk video

Det andet forhold mod de to sigtede mænd lyder på brandstiftelse af Kiehn Georg Andersen hjem i Ruds Vedby.

Blev dræbt med 10 stik i ryggen

I det tredje forhold i sigtelsen er den 42-årige mand sigtet for at have dræbt 80-årige Poul Frank Jørgensen i hans barndomshjem i Vemmelev ved Slagelse. Drabet fandt sted 16. juni. Poul Frank Jørgensen blev dræbt med 10 stik i ryggen og der var skade ved halsregionen. 

Det fjerde forhold i sagen lyder på brandstiftelse af Poul Frank Jørgensens hjem. 

Det femte forhold i sigtelserne mod de to mænd lyder på overtrædelse af våbenloven. Våbnet, et oversavet haglgevær, blev fundet på en adresse nord for Ringsted.   

Den ene af de to sigtede mænd, den 42-årige mand, erkender sig delvis skyldig i forholdene. Derudover har han erkendt sig skyldig i det femte forhold om overtrædelse af våbenloven.

Ingen sigtet i tredje drabssag

65-årige Finn Steensen Ørsdahl blev i februar fundet død i sit udbrændte hus ved Gundestrup i Odsherred.

Midt- og Vestsjællands Politi og Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har kædet sagen sammen med drabssagerne fra Ruds Vedby og Vemmelev, men ingen er sigtet i sagen fra Gundestrup.

Charlotte Tornquits, der er kommunikationsrådgiver ved Midt- og Vestsjællands Politi, fortæller, at der ikke er noget nyt i sagen om drabet på Finn Steensen Ørsdahl, men at sagen fortsat efterforskes massivt.

05:00

Politiets pressemøde fra den 21. juni, hvor to mænd blev anholdt.

Luk video

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App