To mænd anholdt for drab i Ruds Vedby og Vemmelev

To mænd er blevet anholdt for drabet begået i Ruds Vedby og for drabet begået i Vemmelev.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Politiet har netop anholdt to mænd for drabet begået i Ruds Vedby og for drabet begået i Vemmelev.

Det sker efter intensiv efterforskning her til eftermiddag. Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse.

De to drab har indgået i en efterforskning sammen med et tredje drab, der blev begået 14. februar i Odsherred. De to anholdte er dog udelukkende sigtet for drabene i Ruds Vedby og Vemmelev.

Særlig efterforskningsgruppe blev nedsat

Der er flere klare sammenhænge mellem drabet på en person i Vemmelev, som blev fundet dræbt i et brændt hus søndag, og to andre drabssager fra Ruds Vedby og Odsherred.

Derfor nedsatte Sydsjællands og Lolland-Falsters politi en særlig efterforskningsenhed tirsdag den 18. juni til at opklare drabssagerne. 

Det er personale med særlig viden inden for grov kriminalitet, som efterforsker sagerne, lød det fra Kim Kliver.

- Efterforskerne i gruppen består af egne efterforskere med omfattende erfaring i at efterforske den her type grove sager. Vi får støtte til noget af analysearbejdet fra anden side, forklarede Kim Kliver på pressemødet tirsdag.

Minder om en tredje drabssag

I weekenden var der gået ild i et hus i Vemmelev, som ligger mellem Korsør og Slagelse. Politiet fandt liget af en 80-årig mand i stuehuset, som efterfølgende viste sig at være blevet dræbt.

For cirka to måneder siden var der en lignende hændelse i Ruds Vedby. Her blev en 68-årig mand ved navn Kiehn Georg Andersen fundet dræbt i Blæsinge Grusgrav 26. april. Fem dage før var hans hus brændt.

Det er disse to drab, som Sydsjælland og Lolland-Falsters politi nu har anholdt to mænd for.

Hos Midt- og Vestsjællands Politi har de en lignende drabssag fra Odsherred. Her blev den 65-årige Finn Steensen Ørsdahl fundet dræbt i sit hjem ved Gundestrup tilbage i februar i år.

Her var der også tale om brand i et hus, der var påsat.

I de tre sager er ofrene alle pensionerede og enlige mænd, der boede på landejendomme ud til landeveje.