Vindmølleeventyr på Klintholm Havn trækker stor virksomhed til Vordingborg

Den store kursusvirksomhed RelyOn Nutec åbner nu en afdeling i Vordingborg.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Når du arbejder langt ude på havet, så skal sikkerheden være på plads - og det kræver ofte uddannelse.

Nu har en af de store spillere indenfor sikkerhedsuddannelser til havn så besluttet sig for at åbne en afdeling i Vordingborg, hvor der skal arrangeres kurser med udgangspunkt i DGI-huset i Vordingborg.

Det er virksomheden RelyOn Nutec, der slår dørene op i Vordingborg - og det er blandt andet uddannelse af personale til eksempelvis vindmølleparken Krigers Flak og byggeriet af Femern-tunnelen, der får virksomheden til at slå sig ned i Vordingborg.

- Vordingborg har en strategisk perfekt placering for os, og den giver os det bedste af alle verdener. Det er spot on for en virksomhed som vores at ligge i Vordingborg. Derfor var der heller ikke nogen alternativer rent forretningsmæssigt for os, siger Claus Nexø Hansen, administrerende direktør for RelyOn Nutecs aktiviteter i Skandinavien, i en pressemeddelelse.

Vindmøller gjorde forskel

Selskabet har i dag afdelinger i Esbjerg og er ellers massivt tilstede i Norge og i en række store europæiske havnebyer.

Klintholm Havn på Møn er blevet udpeget som servicehavn for vedligeholdelsen af de store vindmøller i Østersøen på Kriegers Flak på både den danske og tyske del af vindmølleparken - og forventningen er, at det vil kaste et sted mellem 80 og 100 arbejdspladser af sig som en direkte eller indirekte konsekvens.

Bolette Christensen, direktør for Vordingborg Erhverv ser da også RelyOn Nutecs ankomst til regionen som et stort skridt i retning af at tiltrække ekstra erhvervsvirksomheder til kommunen.

- I dag er der to operatører i vindmølleindustrien i Klintholm Havn, der samlet set kommer op på at have 130-140 ansatte. Og kan vi tiltrække flere, så stiger tallet, siger hun.

Hun ser Klintholm Havn som en spydspids i arbejdet med at omstille Danmark til at benytte grøn energi og håber, at en stærk infrastruktur med kursusvirksomhed også kan gøre kommunen mere attraktiv.

- Det betyder, at vi kan få flere virksomheder hertil og måske i sidste ende at flere vil bo her i kommunen, siger hun.

Vil vokse

Også Vordingborgs borgmester Mikael Smed (S) er begejstret for tiltaget.

- Det er jo en kæmpestor virksomhed, som nu også slår sig ned i Vordingborg. Det er noget, som vi har arbejdet på i årevis - og det er klart, at Vordingborg ligger godt placeret for mange af de store byggeprojekter, der er i Danmark i øjeblikket, siger han til TV2 ØST.

Mikael Smed understreger, at selvom det ikke er nogen stor uddannelsesinstitution, der flytter til byen, så kan det få stor betydning.

- Det er ikke en fuldskala stor uddannelsesinstitution, der rykker til. Men efterhånden som arbejdet heromkring tager mere fart, så vil det også vokse, siger han.

Han håber, at det vil kaste flere stillinger af sig.

- Det her med, at så store virksomheder kigger rundt og udpeger Vordingborg som en optimal placering. Det betyder jo forhåbentlig, at flere erhvervsvirksomheder får øjnene op for, hvad der sker i Vordingborg, siger han.