Vandværk: Spar på vandet - ellers lukker vi

Forbruget af vand er eksploderet de seneste dage, lyder det fra vandværkerne, som ikke kan følge med til at fylde badebassiner i hver eneste have.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Solen bager ned over hele regionen, og regn har været et særsyn i mange uger. Den megen hede har øget forbruget af vand til have-bassiner og vanding af haver, og det oplever man hos Vordingborg Forsyning.

- Der er i øjeblikket akutte problemer med at skaffe vand nok til vores kunder i Vordingborg, Nyråd, Kastrup, Neder Vindinge mm. Vandbeholderne er helt i bund og boringerne kan ikke følge med, lyder det således i en meddelelse på Facebook.

quote Vandværkerne er ikke dimensioneret efter, at alle skal fylde have-bassiner op på samme tid

Søren Hvilshøj, formand, Region Øst i Danske Vandværker

- Vores kunder i de berørte områder opfordres derfor på det kraftigste til at spare så meget som overhovedet muligt på vandet.

Vordingborg Forsyning

Vand må således ikke bruges til vanding af haver eller fylde bassiner, fremgår det af anvisningerne fra Forsyningsselskabet.

Vandforsyningen er foruden det høje vandforbrug udfordret af et reparationsarbejde på dele af forsyningsnettet.

Artiklen fortsætter under videoen...

Fredag sendte TV2 ØST's seere mange gode bud på, hvordan man kunne overleve heden - uanset om man går på to eller fire ben.

Kan blive nødt til at lukke for vandet

Vordingborg Forsyning lader kunderne forstå, at situationen er meget alvorlig.

- Såfremt vandsituationen ikke bedres i løbet af dagen, kan det blive nødvendigt helt at lukke af for forsyningen i nogle timer indtil vores lagre er fyldt op igen, skriver selskabet videre.

Søren Hvilshøj, formand for Region Øst i Danske Vandværker, fortæller, at der på en varm sommerdag som i dag generelt kan opstå kapacitetsudfordringer for især mindre vandværker.

- Det er et generelt problem om sommeren, når der er tørkeperiode, forklarer han og siger videre:

- Der er rigtig mange både store og små vandværker som har et vandreservoir, og hvis alle fylder have-bassiner op med 5-10 kubikmeter vand og vander græsplæne på en gang, så går det galt og lagrene bliver tømt.

Derfor skal vandværkets pumper have tid til at kunne følge med.

- Det er ikke sådan, at der mangler vand ude i jorden – det er mere en landsigtet ting. Men vandværkerne er ikke dimensioneret efter, at alle skal fylde have-bassiner op på samme tid, påpeger Søren Hvilshøj.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Vordingborg Forsyning til denne artikel.