Brand kunne have bredt sig voldsomt: Vaks husejer får ros af brandvæsnet

Af endnu uforklarlige årsager brød et skur lørdag formiddag i brand på en villavej i Korsør. Naboer forsøgte at bremse flammerne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Lørdag formiddag udviklede sig dramatisk på en villavej i Korsør. Her brød et skur i brand, hvorfra en kraftig røgudvikling kunne ses vidt omkring, hvilket tiltrak en del opmærksomhed.

Vagtchefen ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi oplyser, at man modtog meldingen klokken 10.42 om brand i skur på Lyshøj i Korsør.

Det lykkedes brandvæsnet at dæmpe branden så den ikke bredte sig.
Det lykkedes brandvæsnet at dæmpe branden så den ikke bredte sig. Foto: Lasse Antonsen

- Der er gået ild i et skur. Vi skal have lavet en undersøgelse for at finde ud af brandårsagen, forklarer vagtchef Henrik Karlsen, som endvidere lader forstå, at der ikke umiddelbart er indikationer på, at branden skulle være forårsaget af en ukrudtsbrænder eller anden åben ild.

- Skuret er i relation til en bygning, men man har fået dæmpet ilden, så der ikke er større fare for brandspredning.

Branden har tiltrukket en del opmærksomhed.
Branden har tiltrukket en del opmærksomhed. Foto: Morten Bøgh Sørensen

Michael Gravgaard, indsatsleder Slagelse Brand og Redning fortæller, at naboer var i gang med at sikre de omkringliggende bygninger med en haveslange, da brandvæsnet ankom.

- Det var et ganske fint stykke arbejde, som har sikret, branden ikke har haft så gode udbredelsesmuligheder, fortæller han.

Indsatsen tog samlet omkring to timer med efterslukning, efter at man i den indledende fase havde fået hurtigt kontrol med flammerne.

quote Der er ikke umiddelbart tegn på ukrudtsbrænder, grill eller anden åben ild eller noget som helst uforsvarligt

Michael Gravgaard, indsatsleder, Slagelse Brand og Redning

- Vi har fået et nyt system, CAFS, compressed air foam system, som er højtryksskum beregnet til hurtige indsatser, forklarer Michael Gravgaard og tilføjer:

- Det fungerer lynende effektivt på en brand med store flammer og køber os en masse tid og sikrer os, branden ikke breder sig mere, end den er, da vi ankommer.

Det er endnu for tidligt at sige noget om årsagen til branden, siger Michael Gravgaard, men lader dog forstå, at intet tyder på, branden skyldes uforsvarlig optræden.

- I den her varme kan en sodavandsflaske i rabatten starte en brand. Solens stråler kan sagtens give en brandglaseffekt i glasset, og noget lignende, kan vi ikke afvise, kan være sket her.

- Men der er ikke umiddelbart tegn på ukrudtsbrænder, grill eller anden åben ild eller noget som helst uforsvarligt. Intet, fastslår indsatsleder.