Hedebølge i Danmark: Her kan vi nå 32 grader

Det er fortsat meget varm luft, der strømmer op over dele af Danmark fra syd. På Lolland-Falster kan temperaturerne nå 32 grader

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Efter en usædvanligt varm nat venter der endnu en dag, hvor temperaturen kan stige til over 30 grader.

Det er meget varm luft, der blæser op over især den østlige del af Danmark fra syd, og det har allerede i morgentimerne givet temperaturer på over 25 grader på Bornholm, hvor det er varmest.

De næste timer fortsætter temperaturen blot med at stige, og allerede ved middagstid kan temperaturen runde 30 grader. Det vil gøre lørdag til den tredje tropedag i træk, og det er hele 39 år siden, at vi sidst har haft tre tropedage i træk i juni.

Den varmeste luft blæser op over Lolland-Falster, Sjælland og Bornholm, og her kan temperaturerne i eftermiddagstimerne nå cirka 32 grader, hvor det bliver varmest.

Højeste temperaturer lørdag eftermiddag. Det bliver meget varmt i den østlige del af landet. Foto: TV 2 VEJRET.
Højeste temperaturer lørdag eftermiddag. Det bliver meget varmt i den østlige del af landet. Foto: TV 2 VEJRET.

Længere vestpå i Danmark bliver det lidt køligere, men i den østlige del af Sydjylland - og mod nord til den østlige del af Jylland - kan temperaturerne dog alligevel nå 28-29 grader.

Kun i den vestlige del af Jylland kan man se frem til temperaturer, der når op mellem 18 og 22 grader, når det er varmest i eftermiddag.

Generelt får vi lange perioder med solskin, men der kan komme lokale regn- og tordenbyger i dagens løb. Derudover vil der også være perioder, hvor det vil være mere skyet - navnlig i Jylland.

Søndag kan byde på kraftige byger, men igen kan temperaturen nå 30 grader østpå i Danmark.