Stor madoase er åbnet i Vordingborg – her er overskudsmaden ganske gratis

I dag kunne Rasmus Erichsen fra Korsør slå dørene op til en madoase i Vordingborg. Her kan man få overskudsmad og være med til at mindske madspild.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I dag kunne dørene gå op til en ny og større madoase i Vordingborg. Her bliver noget af al den overskudsmad, som butikkerne ellers bare ville smide ud, givet væk ganske gratis.

Manden bag hedder Rasmus Erichsen. Han kommer fra Korsør, og han er efterhånden et kendt ansigt i madspildskredse. I 2016 startede han nemlig initiativet Stop Spild Lokalt på Facebook, og hans kamp mod madspild har nu bredt sig til det meste af Danmark.

- Det betyder rigtig meget, fordi den lille idé er blevet så stor, og det kun vokser. Man bliver bare utrolig glad og stolt over, at det bare vokser, og der er så mange, der bakker op om det, siger Rasmus Erichsen.

Artiklen fortsætter under billederne.

Borgmester Mikael Smed (S) var med til at åbne den nye oase.
Borgmester Mikael Smed (S) var med til at åbne den nye oase.
Foto: Lasse Skovgaard - TV2 ØST
Der var mødt mange mennesker op til åbningen.
Der var mødt mange mennesker op til åbningen.
Foto: Lasse Skovgaard - TV2 ØST

Dejligt, når man er på SU

Men det er ikke kun for hovedpersonen, at betydningen er stor. Også for Emma Jørgensen, der er studerende og bor i Kastrup, gør den nye madoase og den gratis mad en stor forskel.

- Jeg bruger det, fordi jeg er på SU, og jeg har en høj husleje. Når man er på SU og bor ude, så er det lidt trangt sidst på måneden, men jeg gider ikke spørge min mor. Derfor synes jeg, det er rigtig godt, siger hun.

- Jeg kan både få mad på bordet, og så kan jeg måske bruge lidt småpenge på lidt hyggeri med veninderne.

Der har også tidligere været en madoase i Vordingborg, men der var brug for større lokaler, og det er altså dem, som Rasmus Erichsen kunne indvie i dag.

Madoasen ligger på Solbakkevej 42-56 hos DGI Byen i Vordingborg.