Retssag i stor narkosag fortsætter: - Hører jeg ikke fra ham i dag, har jeg 30 sjakaler, der kommer efter ham

77 aflyttede telefonsamtaler blev mandag afspillet i retssagen, hvor en formodet bagmand er tiltalt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Hvor langt er du?

- Jeg er på vej.

- Giv den lidt gas. ”Negeren” får prygl af X (tiltalt Bandidos-rocker, red.) heroppe nu. Han har lige sparket ham i ansigtet. Giv den lidt gas. Jeg tænker, du gerne vil op og se det.

Den 5. november klokken 20.48 ringede to mænd og talte sammen i et minut.

Den ene af mændene er ifølge anklagemyndigheden en 25-årig hovedbagmænd i en omfattende narkosag fra Sydsjælland sidste år, hvor der blandt andet blev handlet med stoffer på en parkeringsplads i Vordingborg.

Den anden solgte en del af stofferne og er en af de 12, der indtil videre har fået dom i sagen.

Den pågældende aften blev sælgeren bedt om at komme til en adresse på Københavnsvej i Vordingborg, hvor en mand med øgenavnet ”Negeren” blev udsat for grov vold i kælderen, fordi han skyldte narkopenge. Udover at blive sparket i ansigtet blev han ifølge sagens anklageskrift slået med en totenschlæger og en boltsaks og fik stød med en strømpistol. Bagefter blev han frihedsrøvet i timevis.

- Jeg brænder hans hus

Telefonsamtalen var en ud af i alt 77 samtaler, som anklager Skipper Pelle Falsled mandag afspillede i retssal D i Retten i Nykøbing Falster. Den belaster den 31-årige Bandidos-rocker, som er tiltalt for at have spillet en hovedrolle i volden, men nægter at have gjort det. Han er blevet frifundet for volden af manden selv, som i et tidligere retsmøde har afgivet vidneforklaring. 

Her sagde han, at det var den dømte Lasse Højbjerg Johnsen, der alene stod for volden, mens rockeren stod og kiggede på og endda til sidst stoppede volden. 

Politiets aflytninger er sket på to salgstelefoner og nummeret på den dømte sælgers, og på flere af mandagens afspillede samtaler kan man høre den 25-årige tiltalte blive ringet op af hungrende personer, der ringer for at ville købe. Der er også konkrete handler på en mængde narko. 

I andre samtaler er han aggressiv og truende.

- Hører jeg ikke fra ham i dag, har jeg 30 sjakaler, der kommer efter ham. Jeg brænder hans hus. Enten bliver han kneppet, eller også får han renter-renter, siger han eksempelvis i en samtale med en fætter til en dømt mand den 12. november.

- Det er ikke dig, jeg er sur på. Jeg er træt af dem, der ikke har betalt i fire måneder. Jeg kommer med grensaksen mod dem. Ring til dem og gør dem bange, brormand, siger han til den dømte sælger i en samtale den 18. november klokken halv to om natten.

Over 100 samtaler er blevet afspillet

Den 25-årige er tiltalt for at have videreoverdraget i alt 71 kilo hash, 1,1 kilo kokain og 900 gram amfetamin fra april til november. Han erkender 30 kilo hash, 200 gram kokain og 100 gram amfetamin, men nægter at være organisator. Det var i stedet, har han forklaret, hans barndomsven, Lasse Højbjerg Johnsen, som har fået ni års fængsel.

Ved de mange afspilninger sad den 25-årige ved siden af sin forsvarer, advokat Kim Bagge, og læste dem på en computer. Af og til udstødte han et lille grin og rystede på hovedet.

Også Bandidos-rockeren sad under afspilningen ved siden af sin forsvarer, advokat Martin Cumberland. Han sad uroligt på stolen, gyngede sin overkrop frem og tilbage, kiggede op i loftet og på anklageren og havde et neutralt ansigt. Af og til gabte han.

Over 100 aflyttede samtaler er indtil videre blevet afspillet, men på onsdag, hvor retssagen fortsætter, vil der blive afspillet flere. For ligesom ved det seneste retsmøde voldte elektronikken igen problemer for anklageren, der ikke nåede igennem alle. 

Der ventes dom den 4. september.