Voldsoffer i narkosag i retten: - Det eneste, jeg tænkte på, var at beskytte mit ansigt

Mandag fortsætter retssagen mod to tiltalte i den store narkosag fra Sydsjælland. En mand nægter, at de var med til at tæske ham.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den 5. november sidste år blev en 24-årig mand kørt til et hus på Københavnsvej i Vordingborg. Her blev han ført ned i kælderen, plantet i en stol i stuen og udsat for vold i timevis.

Han fik adskillige slag og spark mod kroppen, blev slået med en totenschlæger og en boltsaks, fik stød på hænder, fødder og maven med en strømpistol og blev truet med at få sine fingre klippet af.

Bagefter blev han kørt til et hus i Øster Ulslev og frihedsberøvet indtil næste morgen.

quote Jeg valgte lillefingeren på den venstre hånd, for den kunne jeg bedst undvære, og lagde fingeren i boltsaksen

24-årig mand

Mandag er han indkaldt som vidne i narkosagen fra Sydsjælland, der kører ved Retten i Nykøbing Falster. Her er en formodet bagmand samt en anden mand, der er Bandidos-rocker, tiltalt. Begge har ifølge politiet været med til at udsætte manden for volden.

Han afgiver forklaring, mens de tiltalte og to mænd på tilhørerpladserne, der ifølge anklagemyndigheden kørte ham til adressen og tidligere har afgivet forklaring, har forladt retslokalet. For de tiltaltes vedkommende betyder det, at de kun kan høre, hvad han siger. 

Det har dommer Thomas Faarup forudgående besluttet efter en anmodning fra mandens bistandsadvokat, Helle Hald.

Nægter, at de tiltalte udøvede vold mod ham

Det er politiets opfattelse, at manden havde oparbejdet en narkogæld og derfor blev forsøgt afpresset for 40.000 kroner i såkaldt dummebøde.

I sin forklaring afviser manden, at de tiltalte udøvede volden mod ham, som medførte stribevis af blå mærker, en flækket tand, et trykket ribben, og som gør, at han i dag ikke kan tygge lige.

De tiltalte stod i et andet rum og snakkede, mens volden skete, hævder han. Det var kun den allerede dømte bagmand, Lasse Højbjerg Johnsen, der gjorde det. I juli blev han idømt ni års fængsel i en tilståelsessag.

- Jeg blev sat på en stol, så kom han (den dømte, red.) ind og gik amok på mig. Efter jeg var blevet slået i et par timer, sagde han: Vælg en finger. Jeg valgte lillefingeren på den venstre hånd, for den kunne jeg bedst undvære, og lagde fingeren i boltsaksen, siger han.

- Jeg turde ikke rejse mig og banke ham, for jeg vidste ikke, om de andre var med i det. Det eneste, jeg tænkte på, var at beskytte mit ansigt.

Lånte penge af svigermor

Han fortæller videre, at han efter frihedsberøvelsen blev hentet af den dømte og en ven og sat af ved Netto i landsbyen Ørslev lidt udenfor Vordingborg.

- Hver tredje time skulle jeg så ringe til ham (den dømte, red.) for at sige, hvordan det gik med at skaffe pengene.

quote Når jeg ser ting, der blev brugt på mig den dag, får jeg flashbacks og kuldegysninger og går i choktilstand

24-årig mand

Han lånte 2.000 kroner af sin svigermor, som kørte ham til lægen, forklarer han. Han har kendt de tiltalte i mange år og har spillet fodbold med Bandidos-rockeren, som er en af de tiltalte.

Er du bange for ham? spørger anklager Skipper Pelle Falsled

- Nej, slet ikke. Hvis ikke det var for ham, havde jeg nok ikke været i live i dag. Det var ham, der sagde, at nu skulle volden stoppe.

Og det handler ikke om, at du sidder her i dag i retten, at du siger, som du gør?

- Nej, overhovedet ikke, siger han.

I dag er den 24-årige flyttet fra Sydsjælland og har som følge af volden udviklet angst og ptsd.

- Når jeg ser ting, der blev brugt på mig den dag, får jeg flashbacks og kuldegysninger og går i choktilstand. Jeg kan blandt andet ikke hjælpe min far og svigerfar med at klippe hæk i haven, fordi jeg er bange for den der klippelyd, svarer han på anklagerens spørgsmål om, hvordan han har det i dag.

DOMME:

Større narkosag, der trækker tråde til Bandidos

Voldsepisoden er en del af et større narkosag, der også handler om frihedsberøvelse og vold mod en narkosælger og overtrædelse af våbenloven, og som trækker tråde til rockergruppen Bandidos.

I sensommeren 2019 fik Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi nys om, at der blev solgt stoffer på en parkeringsplads på Kildemarksvej tæt ved ungdomsboliger, uddannelser og TV2 ØST i Vordingborg.

Salget er en del af en sag, der ifølge anklagemyndigheden strakte sig fra april til november sidste år, blev organiseret fra flere adresser i Vordingborg og Jungshoved og drejer sig om knap 71 kilo hash, 1,1 kilo kokain og 900 gram amfetamin.

Artiklen fortsætter under videoen.

Politiets razzia fandt sted på Jungshoved på det sydlige Sjælland. Her foretager civilbetjente anholdelser.

I november sidste år anholdte politiet syv personer Mislehøjvej på Jungshoved ved Præstø-kanten i forbindelse med en razzia.

12 har indtil videre fået dom i sagen.

Der ventes dom i sagen 4. september.