Telefonsamtaler, regnskaber og dna på strømpe er blandt beviserne mod formodet bagmand i narkosag

Over to retsdage vil anklageren fremlægge dokumentation mod 25-årig mand, der er tiltalt i omfattende narkosag fra Sydsjælland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

”Hesten”, ”Høje L”, ”Neger”, ”Russer”, ”D”.

Disse øgenavne var noteret ned på halvkrøllede, løsrevne papirer, som politiet fandt den 25. november sidste år under ransagning af et tidligere klubhus for en fodboldklub i Jungshoved. Klubhuset fungerede som et slags hovedkontor i en narkosag fra Sydsjælland, hvor 12 personer indtil videre har fået dom.

Disse dage kører retssagen mod to tiltalte mænd, hvoraf den ene formodes at være en af hovedmændene i styringen af narkosalget. Den anden bagmand blev tidligere på sommeren idømt en fængselsstraf i ni år.

Udover de fem øgenavne er listen lang med personer, og flere står skrevet med reelle fornavne. Nogle fremstår endda med både for- og efternavn.

Artiklen fortsætter under videoen.

 

Ud for hvert navn er der angivet et tal, og ifølge anklagemyndigheden viser tallet, hvor mange penge personerne skyldte. Et andet stykke papir med navne og tal hedder ”Bestillinger”.

- Efter anklagemyndighedens opfattelse er det papirer, der er blevet brugt til at føre regnskab, sagde anklager Skipper Pelle Falsled ved torsdagens retsmøde i Retten i Nykøbing Falster, hvor han tog hul på fremførelsen af dokumentationen.

Afspillet 29 telefonsamtaler

Udover papirerne blev der i en fryser i klubhuset fundet en strømpe og poser med amfetamin med den 25-åriges dna på. Han nægter, at det skulle sælges videre og har ikke kunnet give en klar forklaring på, hvorfor hans dna var der.

Der blev også fundet sorte tasker med narko, der lå i sofaen, som han også nægter kendskabet til. 

Han havde også en video på sin telefon med pølsemandsposer fyldt med narko og et billede med - efter anklagemyndighedens opfattelse - fire aflange plader hash.

Også sms-beskeder, beskeder på Facebook og en lang række aflyttede telefonsamtaler. Torsdag blev hele 29 telefonsamtaler fra dage i oktober og november sidste år afspillet.

Aflytningerne er sket fra to centrale numre i sagen, hvor det ene skal have været nummeret til salgstelefonen.

Det er efter politiets opfattelse den 25-årige, der er på langt de fleste samtaler, og som i flere af dem snakker med den anden tiltalte og den allerede dømte bagmand. I flere af samtalerne kan man høre, at der bliver spurgt efter stoffer og organiseret handler.

I andre samtaler ringede den 25-årige fra en tur til Sverige og siger, at han har købt guld for 23.000 kroner og dyrt modetøj. I en anden, at han har købt en Audi til 150.000 kroner.

Rynkede øjenryn og rysten på hovedet

Den 24. november ringede den 25-årige til en kvinde. I samtalen er han tydeligt ophidset.

- Overfør nu bare beløbet, kom i gang, hvis ikke du gør det, kommer jeg og skyder hele familien, siger han til kvinden, der har problemer med at overføre et pengeløb fra MobilePay og dermed må lave en bankoverførsel.

Som et fællestræk ved samtalerne bliver der ved stort set alle opkald sagt "brormand”, ”skat” og ”jeg elsker dig”.

Udskriften af telefonaflytningerne blev læst af de to tiltalte på forsvarsadvokaternes computer. Den 25-årige kommenterede flere gange det, der blev sagt, rynkede øjenbrynene og rystede på hovedet.

Anklager Skipper Pelle Falsled ville torsdag have afspillet flere telefonsamtaler, men måtte give op på grund af tekniske problemer.

De bliver i stedet, efter planen, afspillet mandag, hvor retssagen fortsætter.

Der ventes dom den 4. september.