¨

Landsret: Skorstensfejer skal betale bøde på 50.000 kroner

Arne Pedersen sad mandag klar ved computeren for at modtage landsrettens dom. Foto: TV ØST

Arne Pedersen, da han man mødte op i landsretten i sagen. (arkiv) Foto: TV ØST

Omkring 40 af Arne Pedersens kollegaer var mødt op foran landsretten i Nykøbing Falster for at vise deres støtte til ham, da sagen var for retten sidste mandags. (arkiv) Foto: TV ØST

1 af 3

En skorstensfejer fra Vordingborg skal betale en bøde på 50.000 kroner. Det står fast efter landsretten har valgt at stadfæste byrettens dom.

Skorstensfejer Arne Pedersen fra Vordingborg skal finde den store pengepung frem.

Det står klart efter landsretten i Nykøbing Falster mandag formiddag har valgt at stadfæste byrettens dom og valgt at idømme skorstensfejeren en bøde på 50.000 kroner. Derudover skal han også betale sagens omkostninger.

I marts blev han idømt en bøde i byretten på 50.000 kroner, fordi hans ansatte ikke har været sikret mod fald fra taget under arbejdet.

Skal danne præcedens

Arne Pedersen valgte at anke dommen til landsretten, hvor sagen blev taget op i sidste uge, og siden da har dommen lade vente på sig.

Landsretten havde nemlig brug for betænkningstid, fordi der er tale om en sag af principiel karakter. Der er ikke tidligere faldet dom i en lignende sag i Danmark, og derfor ventes det, at dommen vil danne præcedens.

Ifølge Skorstensfejerlauget vil landsrettens dom få store konsekvenser for landets skorstensfejere og borgernes pengepung. Det vil nemlig betyde, at der skal sættes stillads eller lift op, hver gang en skorsten skal renses.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App