Skorstensfejere protesterede mod regler

40 skorstensfejere i fuld ornat mødte i dag op ved retten i Nykøbing Falster, hvor de protesterede imod det, de kalder urealistiske sikkerhedskrav.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En strid om en bøde på 50.000 kroner til en skorstensfejer, fordi en ansat ikke var fastspændt efter reglerne endte fredag i en strid ved retten i Nykøbing Falster.

Her ender sagen, fordi skorstensfejer Arne Pedersen fra Vordingborg nægter at betale bøden, som han fik ved en Arbejdstilsyns-kontrol i 2014.

For mens fagets regler blev overholdt, så siger de generelle arbejdsmiljø-regler at skorstensfejerne skal være fastspændt med en sikkerhedsligne, der skal være bundet fast over dem. Men det er i praksis ikke til at overholde den regel – og det er heller ikke den manglende fastspænding, der er årsag til ulykkerne, siger Arne Pedersen til TV ØST.

I sidste ende, så vil de skærpede regler udløse flere krav til husejerne, der skal have kontrolleret deres skorstene. Der skal nemlig i givet fald kunne sættes noget op over flagstangen, der skal være en meter højere end skorstensfejeren, og skal kunne klare en belastning på mere end ét ton.

Der ventes ikke at falde dom i sagen fredag.