Frygter krise - nu laver de taskforce til at redde virksomheder

Business Vordingborg laver en taskforce, der skal hjælpe kriseramte virksomheder igennem den kommende tid.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er så som så med julestemningen i butikker og virksomheder i Vordingborg.

Det mener organisationen Business Vordingborg, der nu vil lave en taskforce bestående af jobbanker, banker, revisorer, Vordingborg Erhvervsforening og handelsstandsforeningerne i kommunen.

De skal hjælpe virksomhederne igennem en svær tid.

- Vi oplever, at krisen kradser hos mange virksomheder og butikker. Derfor er det vigtigt lige nu at sende et kraftigt signal til detailhandlerne, at de ikke er alene. Vi står sammen i denne svære situation og hjælper hinanden, siger Bolette Christensen, der er direktør i Business Vordingborg i en pressemeddelelse.

Det gamle toldhuus
Læs også
Kim må lukke spisested efter endnu en krise: - Det sidste skub er coronalånet
Det gamle toldhuus
Læs også
Kim må lukke spisested efter endnu en krise: - Det sidste skub er coronalånet

Business Vordingborg er et samarbejde mellem Vordingborg Kommune og Vordingborg Erhvervsforening med det formål at fremme erhvervsudviklingen.

Ud over inflation, høje energipriser og tilbagebetaling af coronalån, så har også det faldende forbrug sat virksomhederne under pres.

Presset af krisen

Kombinationen af manglende likviditet hos virksomheder og butikker har sat omsætningen i bakgear hos mange, især hos butikker og restauranter.

- Det er akut for mange virksomheder, der lige nu og her er i en stor likviditetskrise. De mangler penge til at betale regningerne, og vi frygter, at læsset vil vælte for mange i løbet af de kommende uger, siger Peter Hansen, der er direktør i Øernes Revision i Vordingborg. Han mener det er vigtigt, at virksomhederne får hjælp til hurtigt at skaffe likviditet.

Dagli'Brugsen Jystrup
Læs også
Lokalt butiksråd råber kunder og byråd op - energikrisen presser lokale brugsforeninger
Dagli'Brugsen Jystrup
Læs også
Lokalt butiksråd råber kunder og byråd op - energikrisen presser lokale brugsforeninger

Håbet er, at den nye taskforce skal styrke virksomhederne i området.

- Det er vigtigt at sende et signal om, at de ikke er alene, og at vi står sammen her i kommunen for at afhjælpe krisen bedst muligt. Vi kan ikke redde alle, men vi står sammen og hjælper så godt og bredt, som vi kan, siger Business Vordingborgs direktør Bolette Christensen.


Nyhedsoverblik