Frustrerede indehavere af træningscentre kræver svar: Hvornår og hvordan må vi åbne igen?

Selvom der er lagt en plan for genåbningen aner ejerne af træningscentrene ikke, om en længe ventet genåbning på torsdag bliver udskudt med to uger.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Om blot fire dage kan træningscentre over hele regionen måske få lov til at åbne igen, men intet er afgjort endnu. 

Ifølge regeringens genåbningsplan er to datoer i spil. Den første dato er på torsdag, den 6. maj, men ingen ved, om det bliver til noget, og uvisheden skaber frustrationer, fortæller Dennis Sommer, medejer af Be Shaped i Vordingborg.

- Det er en kæmpe frustration. Det er frustrerende at se andre ting åbner, og at noget så vigtigt som folkesundhed er lukket ned. Der er 800.00 brugere af fitnesscentre i Danmark, som går rundt som løver i et bur og venter på at gøre, det, de synes er sjovt.

- Vi er lidt spændte, og samtidig er vi også en del frustrerede over, hvad er det vi åbner til – hvad er det, vi skal forberede os på, tilføjer han.

Træningscentrene har været lukket ned siden den 16. december. Det nærmer sig således fem måneder, siden der sidst har været aktivitet i træningscenteret.

Ifølge genåbningsplanen er der mulighed for, at fitnesscentrene kan åbne den 6. maj, alternativt 21. maj. Derfor har Dennis Sommer brug for et svar meget snart, både om der må åbnes – og under hvilke vilkår:

- Vi har gået i weekenden og vasket det hele ned og gjort klar til en eventuel åbning den 6. maj. Men vi kender ikke rigtig omfanget af det. Vi ved, hvordan det var sidst – og det er det, vi arbejder hen imod og håber på, vi skal arbejde med, når vi får lov til at åbne.

Ifølge genåbningsplanen er der mulighed for, at fitnesscentrene kan åbne den 6. maj, alternativt 21. maj.
Ifølge genåbningsplanen er der mulighed for, at fitnesscentrene kan åbne den 6. maj, alternativt 21. maj. Foto: Lars Andersen - TV2 ØST

Manglende retningslinjer

Og netop de manglende retningslinjer for en eventuel genåbning er en særlig stor udfordring for de fitnesscentre, der holder døgnåbent, fortæller Mikas Feldborg, indehaver Fair Fitness, der har 22 afdelinger på Sjælland.

- Vi ved ikke, hvad vi skal forberede os på, og varsle vores medarbejdere, hvad det er, vi er oppe imod. På mange fronter synes jeg, det er en svær situation at stå i, siger han og tilføjer:

- Vi ved ikke endnu, hvad der kræves, så vi har ikke mulighed for at forberede noget.

Ifølge brancheforeningen Dansk Fitness & Helseorganisation har omkring 100.000 medlemmer af landets fitnesscentre opsagt deres abonnement under coronanedlukningen.