Coronakrisen kradser - fitnesskæde er presset og flere virksomheder kan gå konkurs

Mikas Feldborg, medejer af fitnesskæden Fair Fitness, kæmper lige nu for at holde virksomheden oven vande. De har mistet 50 medlemmer under nedlukningen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Idrætsfaciliteter og fitnesscentre blev den 7. december lukket ned i 38 kommuner, og den 15. december blev restriktioner udvidet til at gælde hele landet.

Det gjaldt også indendørs kulturinstitutioner, barer og restauranter.

I cirka tre måneder har det nu ikke været muligt at gå ud at spise eller i fitness for at træne. Og det kan mærkes. Blandt andet hos Fair Fitness.

Her holder administrerende direktør Mikas Feldborg løbende øje med sine 19 tomme træningscentre.

- Jeg er lige rundt og tænde for vandet, så vandlåsen ikke bliver fyldt op her. Ellers kommer det til at lugte af kloak, siger han.

quote Jeg skal ud og finde penge hver måned for at kunne udbetale løn til mine medarbejdere

Mikas Feldborg, administrerende direktør, Fair Fitness

De 19 centre, som Fair Fitness driver her i landsdelen, er lige nu tvangslukkede for anden gang.

- Alle medarbejdere er sendt hjem, og jeg får 90 procent af lønudgiften til dem refunderet, men de sidste 10 procent skal jeg stadig betale ud af en nulomsætning, så jeg skal ud og finde penge hver måned for at kunne udbetale løn til mine medarbejdere.

Det er hårdt for økonomien - men også for psyken.

- Følelsesmæssigt påvirker det mig meget, at jeg ikke ved, hvor jeg står økonomisk, siger Mikas Feldborg.

Stor tilstrømning til krisehåndtering

Mikas Feldborg er langt fra ene om at være presset. Erhvervshus Sjælland hjælper kriseramte virksomheder – og den hjælp er der det seneste år blevet rift om.

- Vi kan se en meget stor tilstrømning til det her krisehåndteringsprogram, og det tyder jo på, at der er rigtig mange virksomheder, der er i krise, siger direktør Mads Kragh.

Ifølge ham er det især detailhandlen, der lige nu bløder.

Artiklen fortsætter under billedet.

Mads Kragh, direktør for Erhvervhus Sjælland, forudser, at flere virksomheder vil gå konkurs i fremtiden.
Mads Kragh, direktør for Erhvervhus Sjælland, forudser, at flere virksomheder vil gå konkurs i fremtiden.

TV2 ØST fulgte med i Næstved Storcenter den 16. december, da Mette Frederiksen med få timers varsel beordrede, at detailhandlen i centrene skulle lukke.

- Vi har to timer til at lukke julehandlen ned. Det er hele min eksistens. Alt bliver ødelagt lige nu, lød det dengang fra Charlotte Toftgaard, indehaver af tøjbutikken You Who.

Erhvervshus forventer flere konkurser

Her i landsdelen steg antallet af konkurser i 2020 med 4,5 procent. Det var færre konkurser, end de havde forventet hos Erhvervshus Sjælland. Til gengæld regner de med, at væsentlig flere kommer til.

For Mikas Feldborg er fremtiden også uafklaret – blandt andet fordi mellem 40 og 50 procent af medlemmerne har meldt sig ud.

- De her skattebetalinger og momsbetalinger har man jo bare skubbet foran sig, og når de skal indfries, er jeg bange for, at der kommer rigtig mange konkurser, siger Mikas Feldborg.

Artiklen fortsætter under billedet.

Mikas Feldborg fra Fair Fitness holder løbende øje med de tomme træningscentre og tager ofte forbi for at tænde for vandet, så der ikke kommer til at lugte af kloak.
Mikas Feldborg fra Fair Fitness holder løbende øje med de tomme træningscentre og tager ofte forbi for at tænde for vandet, så der ikke kommer til at lugte af kloak.

Alligevel er fitnesschefen forsigtig optimistisk.

- Vi er ikke konkurstruede. Men oplevelsen af, at det, vi har arbejdet for i det sidste år her, stille og roligt smuldrer imellem hænderne på os, den er til stede, siger Mikas Feldborg.

- Men så tænker jeg, at det kan godt være, der er huller i mine sko. Men der er jo folk, der slet ikke har sko på. Så jeg skal nok komme igennem.

Fitness centrene står tomme, og selvom mange får hjælpepakker, så dækker det ikke alle udgifter.
Fitness centrene står tomme, og selvom mange får hjælpepakker, så dækker det ikke alle udgifter.

Nyhedsoverblik