Golfklub går nye veje for at lokke medlemmer til – slår sig op på stemningen af omklædningsrum

Med stegt flæsk og god rødvin skal flere fatte interessen for golf. Det er mantraet for et nyt hold for mænd hos Odsherred Golfklub.

Som en af de få sportsgrene har golfklubberne haft gode kår under corona-krisen. Her er medlemstallene i modsætning til mange andre idrætsforeninger gået frem.

I Odsherred har man tilmed gjort sig særligt umage for at få flere medlemmer med på greenen. Med stegt flæsk, vin og golf som temaet for et nystartet hold er det ambitionen at få flere til at fatte interesse for sporten, fortæller Kim Jørgensen, der er medarbejder i Odsherred Golfklub.

quote Vi prøver at skabe den her stemning, som der er i et omklædningsrum

Kim Jørgensen, Odsherred Golfklub

- Vi prøver at skabe den her stemning, som der er i et omklædningsrum efter en oldboys-fodboldkamp, hvor der er en kold øl, og vi sidder og joker lidt med hinanden, siger han og tilføjer:

- Vi kan se her allerede anden gang (vi er ude at spille red.), at det er en god lim, der er i det, og det fællesskab er med til at holde folk i klubben.

Det seks uger lange introkursus, der er henvendt til mænd, og derfor også bærer titlen "Mænd og Golf", blev hurtigt overtegnet, og 16 forventningsfulde herrer stod således klar til første slag golf i denne uge.

Kim Jørgensen, der er medarbejder i Odsherred Golfklub, tror at flere til fatte interesse for golf, hvis sporten slår sig op på den stemning, man kender fra blandt andet omklædningsrummet i en fodboldklub.
Kim Jørgensen, der er medarbejder i Odsherred Golfklub, tror at flere til fatte interesse for golf, hvis sporten slår sig op på den stemning, man kender fra blandt andet omklædningsrummet i en fodboldklub. Foto: Kristoffer Koch - TV2 ØST

Blandt dem er et flertal nyslåede pensionister som blandt andet Lars Olesen fra Asnæs.

- Nu har jeg tid til det, jeg er holdt op med at arbejde, så nu skulle det prøves af. Jeg er lidt spændt på det – for jeg har to kunstige hofter – om kroppen kan holde til det, fortæller han til TV2 ØST.

Indtil videre tegner det dog lovende for både helbredet og færdighederne, lader Lars Olesen forstå.

23 af 24 nybegyndere blev medlem

Odsherred Golfklub har allerede erfaring ud i at skaffe nye medlemmer ved at krydre sporten med andre aktiviteter. Sidste sommer forsøgte foreningen sig således første gang med at få nye medlemmer på et særligt golf, tapas og yoga-hold henvendt til kvinder.

Og det viste sig at blive en succes, fortæller Kim Jørgensen. For blandt 24 kvinder, der takkede ja til at hoppe med på golfholdet "Kvinder og golf", har 23 valgt at forblive medlemmer af golfklubben.

Lars Olesen fra Asnæs har valgt at give golf-sporten en chance efter at været gået på pension.
Lars Olesen fra Asnæs har valgt at give golf-sporten en chance efter at været gået på pension. Foto: Kristoffer Koch - TV2 ØST

- Og vores forhåbninger er selvfølgelig, det samme med mændene her, siger Kim Jørgensen.

Og spørger man en af holdets øvrige deltagere, har Odsherred Golfklub fat i noget af det rigtige:

- Det giver den lige et ekstra tvist, så man ikke udelukkende står i den friske luft, men også kan sidde inden døre og nyde et godt glas vin, og så snakker man også om lidt nogle andre ting end golfen – og det kan også være fint, siger Henrik Olsen fra Nykøbing Sjælland.

Også andre steder i regionen har golfklubber forsøgt sig med alternative hvervningsinitiativer. I vinter, da sneen dækkede landskabet i hvidt, gjorde en golfklub i den modsatte ende af regionen et forsøg på at skabe interesse omkring sporten ved slå sig op på en helt anden sportsgren.

Uden hverken spiritus eller nationalretter indblandet i vækkelsen for golfspillet – slog Rønnede Golf Klub sig op som et midlertidigt skiresort, der lokkede ski-hungrende gæster til hele vejen fra København.

Formand for Rønnede Golf Klub, Jørgen Dalgård Petersen, fortalte dengang, at gæsterne mod en lille entré samtidig erhvervede sig retten til en prøvelektion senere på foråret.

- Jeg håber, der er nogen, der bliver bidt af det – det er helt klart en bagtanke med det her, fortalte Jørgen Dalgård Petersen dengang til TV2 ØST.

Ifølge en opgørelse fra DGI gik golfidrætten frem med 3,8 procent i 2020, som den femtestørste idrætsgren i forbundet. De øvrige store sportsgrene i topfem, fodbold, gymnastik, svømning og fitness gik samlet tilbage med 7,2 procent.