Fire skoler i Vordingborg risikerer at lukke: - Vi er nødt til at gøre noget

Trods protester mener forvaltningen i Vordingborg Kommune, at der bør lukkes fire små skoler til sommer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Marienberg, Mern, Fanefjord og Bårse skoler risikerer at skulle lukke efter sommerferien.

Det står nu klart efter, at administrationen i Vordingborg Kommune efter en høringsfase stadig mener, at det er nødvendigt at lukke skoler.

- Forvaltningen har fremsendt et forslag, hvor de har lyttet rigtig godt til, hvad os politikere har sagt i den her efterhånden lange periode, og dermed har de jo så valgt noget til og noget andet fra. Det er ud fra deres allerbedste fornemmelse af, hvor politikerne er, siger Mette Gerdøe-Frederiksen (EL), der er næstformand i Børne- og Familieudvalget i Vordingborg Kommune.

Det er dog først den 4. januar, at Børne- og Familieudvalget skal diskutere forslaget. Derfor understreger Mette Gerdøe-Frederiksen, at der ikke er noget, der er afgjort endnu.

- Jeg går ind til det med den holdning, jeg har hele tiden har haft, at vi er nødt til at gøre noget, lyder det fra næstformanden.

- Det ligger ikke langt fra, hvad jeg selv synes ville være en god idé, men hundrede procent hvad jeg lige går ind med, det er jeg ikke helt afklaret på endnu.

quote Jeg går ind til det med den holdning, jeg har hele tiden har haft, at vi er nødt til at gøre noget

Mette Gerdøe-Frederiksen, næstformand i Børne- og Familieudvalget

Store protester mod skolelukningerne

Skolebestyrelsesformanden Regitze Spenner Ishøy på Svend Gønge-Skolen i Bårse er ærgerlig over forvaltningens indstilling, men hun giver ikke op endnu.

- Jeg håber, at der sidder nogle politikere, både i flertalsgruppen og mindretalsgruppen, som stemmer imod, og at vi får reddet de her små skoler. Ikke kun Bårse skolen, men også de andre skoler, som er i puljen, fortæller Regitze Spenner Ishøy.

- Fordi det er ikke kun økonomi, og det er ikke kun tal, der skal være vigtige. Det er faktisk vores børn, vi skal have fokus på nu.

Mette Gerdøe-Frederiksen forstår godt de mange frustrationer og fortæller, at Børne- og Familieudvalget kommer til at tage de mange høringssvar in mente, når skolelukningerne skal drøftes.

Samtidig påpeger næstformanden dog, at nogle skoler er så små, at det kan give problemer både fagligt og socialt.

Læs også
Stor skoleplan kan tvinge 576 elever til at flytte skole
Læs også
Stor skoleplan kan tvinge 576 elever til at flytte skole

- Jeg synes jo, at vi driver skolerne for børnenes skyld og ikke nødvendigvis for lokalsamfundets skyld. Forstået på den måde at vi skal gøre alt, hvad vi overhovedet kan, for at børnene får et så optimalt skoletilbud som muligt både fagligt og socialt.

Fremlagt i september

Planerne om skolelukningerne blev fremlagt i september måned, hvor politikerne besluttede at sende to forskellige forslag til skolestruktur i høring.

Planerne er et opgør med tidligere tiders skolepraksis i kommunen, hvor også meget små skoler er blevet holdt i live af politikerne for at støtte de lokalområder, hvor de ligger.

Læs også
Børn og forældre i stor protest mod skolelukninger
Læs også
Børn og forældre i stor protest mod skolelukninger

Siden gennemførte elever og forældre omfattende protester imod skolelukningerne

- Det kan blive et kæmpe problem for vores lokalsamfund. Vi skal kæmpe endnu mere for at holde liv i byen, hvis skolen i Bårse lukkes, sagde Arne Johansen, der er formand for Bårse-Beldringe Lokalforum, under en af protesterne.

Også en del politikere i byrådet har kæmpet imod planerne om at lukke de små skoler.

Blandt dem er Venstre, der skarpt har kritiseret planerne.


Nyhedsoverblik