Dømt i narkosag fastholder - min ven havde ikke noget med det at gøre

Fredag afgav flere dømte forklaring i retssag mod en formodet anden bagmand og en Bandidos-rocker i stor sag fra Sydsjælland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Tidligere på sommeren tilstod Lasse Højbjerg Johnsen sin rolle som bagmand i en omfattende narkosag fra Sydsjælland fra sidste år og blev idømt ni års fængsel.

Det skete for salg af knap 71 kilo hash, et kilo kokain og 700 gram amfetamin, overtrædelse af våbenloven og for at have udøvet vold og frihedsberøvelse mod en mand, der skyldte narkopenge.

Fredag sidder han indkaldt som vidne mod sin 25-årig ven, som politiet formoder er den anden bagmand, og en 31-årig Bandidos-rocker, der er tiltalt for at være med i den grove vold.

quote Når han ikke selv kunne komme, sendte han en af sine andre kammerater - eller hunde, som han sagde

Vidne i retssagen

Fra vidnestolen i Retten i Nykøbing Falster fastholder han den forklaring, han kom med i sin egen sag. Han var alene om at styre organiseringen af narkosalget. I stedet hjalp vennen ham med forskellige småopgaver, eksempelvis at skaffe biler, der stod i andres navne, som de kunne køre rundt. Vennen var også chauffør og lod ham bruge sin telefon, der fungerede som salgstelefon.

- Jeg fik andre folk til at hente stofferne og aflevere dem til køberne. Han (tiltalte, red.) kørte mig nogle gange hen til dem, der leverede stofferne til mig, men han havde ikke noget med det at gøre, forklarer han.

- Kun jeg lagde en hånd på ham

Det var også alene ham, som den 5. november i kælderen i et hus på Københavnsvej i Vordingborg udøvede grov vold mod en tredje mand, der blandt andet blev slået med en totenschlæger og en boltsaks i hovedet og flere steder på kroppen.

De to tiltalte var på adressen samme aften og ville ifølge Lasse Højbjerg Johnsen også give manden tæsk.

- Men ingen af de to lagde en hånd på ham. Det gjorde kun jeg, siger han.

Kan det være sådan, at det bare er dig, der tager hele skylden for narkodelen og volden? spørger anklager Skipper Pelle Falsled.

- Nej, hvorfor skulle jeg æde ni år bare for at tage skylden fra andre? Jeg har også en dom på to år og vil være 37 år, når jeg kommer ud. Hvorfor skulle jeg gøre det? siger han.

Vidne: Tiltalte havde en truende facon i telefonen

12 har indtil videre fået dom i sagen, hvor en offentlig parkeringsplads i Vordingborg hyppigt blev brugt til salgsaktiviteter og et tidligere fodboldklubhus i Jungshoved som et slags hovedkontor.

Det var netop fra parkeringspladsen, at en 27-årig mand fra april til sommeren 2019 købte 35 gram kokain af den 25-årige og deraf fik en betinget dom på tre måneders fængsel, som han har udstået.

Tidspunktet belaster den formodede anden bagmand, for han har ikke erkendt at have handlet med narko i den pågældende periode.

- Jeg købte mellem fem og 10 gram af ham tre til fire gange. Det skete ved TV2 ØST og på Kudskevej i Vordingborg. Når han ikke selv kunne komme, sendte han en af sine andre kammerater - eller hunde, som han sagde, forklarer han på en videoforbindelse fra Retten i Svendborg.

Den 27-årige havde oparbejdet en gæld på 31.500 kroner til den 25-årige, som flere gange ringede til ham for at inddrive gælden.

- Han havde en truende facon i telefonen og sagde blandt andet, at jeg havde 24 timer til at skaffe ham 10.000 kroner, og at Bandidos kunne gøre noget ved det her, fordi Bandidos var under ham, siger han.

305.400 kroner på bankkontoen

Et andet vidne er en 23-årig mand, der afsoner en dom på 2,5 års fængsel for blandt andet videresalg af narko. Han nægter overhovedet at have arbejdet for den dømte bagmand eller den 25-årige.

- Det har jeg ikke. Jeg købte og solgte narko for mig selv, siger han.

Anklagere viser en oversigt over mandens bankkonto. Her blev der i perioden fra 10. juli til 25. november sidste år indsat 305.400 kroner fra privatpersoner.

- Det var både narkopenge, men også fra salg af møbler. Det var dyre møbler, svarer manden på spørgsmålet om, hvorvidt han har overført penge til den formodede anden bagmand.

Retssagen fortsætter på mandag.