Stor narkosag er begyndt i retten: - Kokainen skulle jeg selv tage senere til en fest

Mobilaflytninger og Facebook-samtaler er centrale beviser i stor narkosag, der begyndte mandag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I sensommeren 2019 fik Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi nys om, at der blev solgt stoffer på en parkeringsplads på Kildemarksvej tæt ved ungdomsboliger, uddannelser og TV2 ØST i Vordingborg.

Salget er en del af en sag, der ifølge anklagemyndigheden strakte sig fra april til november sidste år, blev organiseret fra flere adresser i Vordingborg og Jungshoved og drejer sig om knap 71 kilo hash, 1,1 kilo kokain og 900 gram amfetamin.

I juni i år blev en bagmand idømt ni års fængsel. Mandag begyndte retssagen mod en anden formodet bagmand, en 25-årig mand, i sagen, der også omhandler frihedsberøvelse og vold mod en narkosælger og overtrædelse af våbenloven, og som trækker tråde til rockergruppen Bandidos.

Anklagemyndighedens centrale beviser er aflytninger af telefonsamtaler og beskeder på Facebook, hvilket anklager Skipper Pelle Falsled vil bruge to ud af de i alt otte planlagte retsmøder til at fremvise.

Svarer sparsomt på spørgsmål

Den tiltalte erkender at have overdraget 30 kilo hash, 200 gram kokain og 100 gram amfetamin, men ikke til de personer, som anklagemyndigheden påstår. Han nægter at have solgt stoffer på parkeringspladsen og ville ikke sige, hvem der gjorde det. Generelt ville han ikke svare på, hvor stofferne kom fra, og hvem der købte dem.

Manden er tiltalt for i alt 16 forhold og nægter sig også skyldig i at have været i besiddelse af en salonriffel og en pistol samt at have deltaget i frihedsberøvelsen og volden mod en mand, som anklagemyndigheden mener stod i narkogæld til ham og den dømte bagmand. Volden og truslerne skete angiveligt i en kælder i et hus på Københavnsvej i Vordingborg.

- Jeg var på stedet, da han kom og var der kort tid og smuttede så kort efter. Jeg kom tilbage tre-fire timer senere, og så var han væk, siger han.

Han blev anholdt 25. november sidste år i et tidligere fodboldklubhus i Jungshoved, hvor politiet også fandt stoffer. Blandt andet 18 gram kokain, som han gemte i 18 små poser i sine underbukser. Poserne blev optaget, da han blev afhørt på politigården i Næstved.

- Kokainen skulle jeg selv tage senere til en fest, siger han.

Han nægter at være medlem af Bandidos.

Bandidos-tråden

Udover den formodede bagmand er en 31-årig mand også tiltalt. Han er muskuløs, har halsen og det meste af hovedet rundt om ørerne dækket af tatoveringer gemt inde bag lidt hår og er medlem af rockergruppen Bandidos. Han blev også anholdt i klubhuset i Jungshoved, hvor han selv har spillet fodbold, fortalte han i retten.

Han er også tiltalt for at være med i volden mod manden, der også fik trusler om at få klippet fingrene af med en boltsaks. Han erkender at have været i kælderen den dag, men nægter sig skyldig i volden. Han siger, at manden skylder ham penge.

- Jeg kom til huset for at snakke med ham om de 12.000 kroner, han stadig skylder mig. Jeg var ikke voldelig, men har nok hævet stemmen lidt. Jeg snakkede med ham og lavede en afdragsordning med 1.000 kroner om måneden, så gik jeg ud i køkkenet, røg hash og kørte så hjem, men kom tilbage for at få en klump hash igen til natten, siger han.

- Har du haft andel i narkotikaen i forhold til at yde beskyttelse eller hjulpet til med gældsinddrivelsen? vil anklager Skipper Pelle Falsled vide.

Han ryster på hovedet og griner.

- Nej.

Har du solgt narko?

Igen griner han.

- Nej.

Anklageren har også nedlagt påstand om et opholdsforbud til rockeren mod at komme i Bandidos' tilhørssteder på landsplan samt i Vordingborg bymidte.

Udover de to tiltalte skal den dømte bagmand, Lasse Højbjerg Johnsen, afgive vidneforklaring. Det samme skal manden, der blev udsat for frihedsberøvelse og for vold.

Der ventes dom den 4. september.