Politiet har fået nye henvendelser efter dokumentar om Herlufsholm

Politiinspektør Kim Kliver oplyser også, at politiet undersøger, om beskeder på de sociale medier til elever og personale kan føre til sigtelser.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Mandag oplyste Sydsjællands- og Lolland-Falsters politi, at de nu ser TV 2-dokumentaren Herlufsholms hemmeligheder igennem for at se, om straffeloven kan være overtrådt, og om der skal indledes en efterforskning. Det har udløst flere henvendelser til politiet.

- Vi har fået nogle henvendelser siden, som vi nu kigger nærmere på, siger Kim Kliver, politiinspektør hos Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi, til TV 2.

Han vil ikke oplyse præcis, hvor mange henvendelser politiet har fået i sagen, eller hvad de drejer sig om.

Dokumentarudsendelsen ’Herlufsholms hemmeligheder’ har vakt voldsom debat, efter tidligere elever på kostskolen har fortalt om en kultur med psykiske, fysiske og seksuelle krænkelser.

Læs også
Politiet undersøger episoder på Herlufsholm - opfordrer til at anmelde
Læs også
Politiet undersøger episoder på Herlufsholm - opfordrer til at anmelde

Samtidig giver udsendelsen et billede af, at der kan have været situationer, hvor ledelsen eller andre med autoritet på skolen har talt elever og forældre fra at anmelde konkrete hændelser til politiet.

Mandag oplyste bestyrelsen på Herlufsholm Skole og Kostskole, at den havde indgivet en politianmeldelse på baggrund af dokumentaren. Og kort efter kom nyheden om, at politiet nu ser nærmere på dokumentaren.

- Kan det ikke blive svært at efterforske, når mange af sagerne går langt tilbage i tiden?

- Det er for tidligt at sige noget om. Nu ser vi foreløbig dokumentaren igennem for at se, om der er noget, vi skal kigge på, siger Kim Kliver.

Mulige trusler

Kliver oplyser også til TV 2, at politiet kigger nærmere på "materiale fra de sociale medier".

- Vi har modtaget noget materiale fra sociale medier, som kan opfattes som værende at truende karakter, og dér ser vi på, om der er straffelovsovertrædelser, siger Kim Kliver.

Kim Kliver vil ikke specificere, om truslerne er mellem eleverne internt på skolen, eller om de er fra udeforstående mod elever og lærere på skolen. Eller begge dele.

Men det er tidligere kommet frem, at elever på Herlufsholm blandt andet har oplevet negative reaktioner på de sociale medier, når de har været i byen i deres skoleuniformer.

Læs også
Kostskoleleder undrer sig over undersøgelse: - Det er så fjernt fra os
Læs også
Kostskoleleder undrer sig over undersøgelse: - Det er så fjernt fra os

"Skolen og vores elever er i en vanskelig situation, og nogle elever har oplevet negative reaktioner på sociale medier, og når de færdes uden for skolen i skolebeklædning," skrev vicerektor Martin Arvedlund søndag i en e-mail til Ritzau.

Ifølge Kim Kliver er de muligt truende beskeder rettet mod både personale og elever.

En af dem, som har været mål for angreb på de sociale medier, er den nu fyrede rektor Mikkel Kjellberg. Til Frederiksborg Amts Avis tirsdag siger han, at han har fået "rigtigt mange ubehagelige beskeder".

Han vil dog ikke oplyse til avisen, om han har meldt beskederne til politiet. Kim Kliver vil heller ikke oplyse, om politiet har fået en anmeldelse fra Mikkel Kjellberg.

Politiinspektøren advarer mod at skrive truende beskeder på de sociale medier.

- Man skal lade være med at true på de sociale medier. Vi ser med meget stor alvor på det, og man risikerer at få en sigtelse, siger Kim Kliver.


Nyhedsoverblik