Anholdt 32-årig havde samme type bil, som blev efterlyst i Emilie Meng-sagen

Den 32-årige mand, som er sigtet for at frihedsberøve og krænke 13-årig pige i weekenden, ejede i 2016 en bil i samme model og farve.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Onsdag oplyste bistandsadvokaten for Emilie Mengs mor, at politiet overfor hende har bekræftet, at de også i den sag efterforsker den 32-årige mand, som sidder varetægtsfængslet for at have frihedsberøvet og krænket en 13-årig pige i weekenden.

- Jeg har været i kontakt med politiet, som har bekræftet, at de selvfølgelig også vil kigge på Emilie Meng-sagen, fortalte Mai-Brit Storm Thygesen til BT.

Og nu kan TV 2 fortælle, at den 32-årige tidligere har ejet en bil af samme mærke, model og farvenuance, som politiet tidligere har efterlyst i Emilie Meng-sagen.

- Det betyder ikke, at det er den samme gerningsmand. Det betyder, at der er en mulighed for, at det kan være den samme. Det er jeg helt sikker på, politiet er i gang med at undersøge og finde ud af, siger tidligere efterforskningsleder ved Københavns Politi Jens Møller.

Politiet efterlyser bil

Emilie Meng forsvandt i Korsør efter en bytur den 10. juli 2016 og blev fundet dræbt i en sø i Regnemarken i nærheden af Borup på Midtsjælland 1. juledag samme år. Mere end et år efter hendes forsvinden, den 20. juni 2017, skrev Sydsjællands og Lolland-Falsters politi, at det havde et nyt spor i sagen: En videooptagelse af en bil.

- En af overvågningsvideoerne fra Korsør Station viste en bil, der kørte fra parkeringspladsen og rundt om stationen den 10. juli 2016 kl. 4.07 - omkring det tidspunkt, hvor den dengang 17-årige Emilie sidst blev set, lød det fra politiet i facebookopslaget

Optagelserne af bilen var af så dårlig kvalitet, at det havde taget specialister flere måneder at bestemme mærke, model og farve. Men politiet mente nu med stor sandsynlighed at vide, at det var en Hyundai i30 i en lys farve, og de efterlyste derfor vidner, der havde set bilen. 

Politiet understregede samtidig, at det ikke var sikkert, at bilen eller bilens fører havde noget med Emilie Mengs forsvinding at gøre.

Billedet her er et rekonstrueret et af slagsen lavet af Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi for at vise den biltype, de efterlyste dengang i 2017.
Billedet her er et rekonstrueret et af slagsen lavet af Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi for at vise den biltype, de efterlyste dengang i 2017. Foto: Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi


Vidnet ved vandet

Sydsjælland og Lolland Falsters Politi undersøgte i tiden efter omkring 400.000 biler i et forsøg på at finde frem til bilen fra overvågningsbillederne. Det fortalte de til TV2 ØST. Men det lykkedes på trods af denne indsats ikke at identificere bilen.

Til gengæld kom politiet omtrent tre måneder efter med en ny efterlysning. Et vidne havde fortalt politiet, at hun få dage efter, at Emilie Meng var forsvundet, havde set en mistænkelig mand og en hvid eller lys bil på en markvej ved Naturområdet Regnemark Bakke tæt ved Borup. 

Læs også
Mand hængt ud som sigtet i forsvindingssag: - Jeg kan ikke forsvare mig
Læs også
Mand hængt ud som sigtet i forsvindingssag: - Jeg kan ikke forsvare mig

Det var få hundrede meter fra, hvor Emilie Meng blev fundet død i en lille sø.

- Hun beskriver, at der står en mand ved siden af bilen, måske en håndværkertype, som det bliver beskrevet, og det ser ud til, at han bærer på noget tungt, men hvad kan hun ikke sige noget om, fortalte Søren Ravn-Nielsen, der på daværende tidspunkt var efterforskningsleder på sagen.

Heller ikke denne efterlysning førte til noget gennembrud i sagen.

Købte bilen få måneder før Emilie forsvandt

Efter anholdelsen af den 32-årige, hvis navn TV 2 er bekendt med, har TV 2s journalister søgt via Bilbogen.

Her fremgår det, at den sigtede 32-årige 3. maj 2016 registrerede gæld i en sølvgrå Hyundai i30. Altså nøjagtig samme mærke, model og farvenuance som den bil, der to måneder senere ifølge politiet befandt sig ved Korsør Station, hvor Emilie Meng sidst blev set.

Ifølge Bilbogen havde den sigtede frem til 2021 gæld i bilen. Han må med andre ord formodes at have været ejer af bilen på det tidspunkt, hvor Emilie Meng forsvandt.

Læs også
32-årigs Facebook-profil er lukket ned
Læs også
32-årigs Facebook-profil er lukket ned

Den nye oplysning understreger vigtigheden i, at politiet efterforsker den 32-årige i relation til drabet på Emilie Meng. Det mener tidligere efterforskningsleder ved Københavns Politi Jens Møller.

Ifølge ham er det en interessant oplysning, at den 32-årige, der er sigtet for frihedsberøvelse og krænkelser mod den 13-årige pige, har haft en bil i tilsvarende model som den, der blev efterlyst i forbindelse med sagen om Emilie Meng. 

Politiet vil ikke kommentere

TV 2 har været i kontakt med Sydsjællands og Lolland Falsters Politi, men de ønsker ikke at kommentere TV 2’s oplysninger hverken mundtligt eller skriftligt. 

Heller ikke familien til Emilie Mengs bistandsadvokat ønsker at kommentere de nye oplysninger.

Både anklagemyndigheden og politiet har dog tidligere udtalt, at det er oplagt, at de kigger på uopklarede sager i forlængelse af fængslingen af den 32-årrige.


Nyhedsoverblik